Λυών: Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στον Έλληνα ιερέα

Λυών: Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στον Έλληνα ιερέα Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Λυών άφησε ελεύθερο, το απόγευμα της Κυριακής, τον ύποπτο που είχε συλληφθεί για την επίθεση στον Έλληνα ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη.

Οι γαλλικές αρχές δεν πιστεύουν ότι ήταν τρομοκρατικό πλήγμα. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν οι ανακριτές, τίποτα δεν επιτρέπει [...] να θεωρηθεί ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση» διευκρίνισε η γαλλική Δίωξη.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται πως η κατάσταση της υγείας του συλληφθέντος «δεν ήταν συμβατή με αστυνομική κράτηση», καθότι ο γιατρός που τον εξέτασε κατέληξε στην ανάγκη «ψυχιατρικής νοσηλείας».

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε συλληφθεί το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά την επίθεση στον ιερέα, θεωρήθηκε ότι ταίριαζε με την περιγραφή που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άστεγο, ο οποίος δεν κατείχε κανένα όπλο, και ούτε το είδος της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο δράστης. Η έρευνα παραμένει στους ανακριτές της τοπικής αστυνομίας και δεν διαβιβάστηκε στην αντιτρομοκρατική.


Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, για την ώρα θεωρείται ότι η επίθεση συνδέεται μάλλον σε εσωτερικές διαφορές «στον μικρόκοσμο της ορθόδοξης ελληνικής κοινότητας.»


Ο πατήρ Νικόλαος, που τραυματίστηκε από δύο βλήματα στο συκώτι, βρίσκεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Λυών, ενώ αναμένεται να χειρουργηθεί εκ νέου αύριο Δεύτερα. Ο πατέρας Νικόλαος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το 2010.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM