Γαλλία: Κρατείται 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον τρομοκράτη της Νίκαιας

Γαλλία: Κρατείται 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον τρομοκράτη της Νίκαιας Facebook Twitter
Γαλλία: Κρατείται 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον τρομοκράτη της Νίκαιας (EPA)
0

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 47χρονος άνδρας που φέρεται να σχετίζεται με τον δράστη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια της Γαλλίας.

Όπως μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση καθώς είναι ύποπτος ότι ήταν σε επαφή με τον δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης με μαχαίρι στον καθεδρικό ναό του Notre Dame.

Χθες ένας 21χρονος Τυνήσιος που φώναζε «Αλάχου Άκμπαρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους προτού τον πυροβολήσουν και τον απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα βρίσκεται από χθες στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής για τρομοκρατική επίθεση, με απόφαση του πρωθυπουργού, μετά το μπαράζ επιθέσεων σε γαλλικούς στόχους.

Καθώς η Γαλλία έχει εμπλακεί σε «πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία» είναι πιθανό να εξαπολυθούν περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν.

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού που βρίσκεται μέσα κι έξω» από τη Γαλλία, επεσήμανε ο Νταρμαμέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά όπως αυτές οι φρικτές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Σε δεύτερη επίθεση εντός γαλλικού εδάφους, ένας άλλος άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί χθες με μαχαίρι σε αστυνομικούς στην πόλη Αβινιόν. Φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» ( Ο Θεός είναι μεγάλος) και απειλούσε περαστικούς. Τελικά εξουδετερώθηκε από άνδρες της αστυνομίας.

Την ίδια σχεδόν ώρα, ένας Σαουδάραβας πολίτης συνελήφθη στη Τζέντα καθώς μαχαίρωσε φρουρό ασφαλείας έξω από το γαλλικό προξενείο με «ένα αιχμηρό εργαλείο».

Με πληροφορίες του BFM TV/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM