Η Αίγυπτος μπροστά στο χάος

Η Αίγυπτος μπροστά στο χάος Facebook Twitter
0

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο του στρατού προς τον πρόεδρο Μόρσι για να βρει λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ώστε να μην χρειαστεί επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων. Ο Μόρσι έχει ήδη απορρίψει το τελεσίγραφο, την ώρα που σε νέες  συγκρούσεις  το βράδυ μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή προέδρου έχασαν τη ζωή τους ακόμη 7 άνθρωποι.

Όμως σήμερα ηγετικό στέλεχος της  Μουσουλμανικής Αδελφότητας προειδοποίησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην «ανταρσία του στρατού» και πρόσθεσε ότι η ελευθερία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή.

Ο Εσαμ ελ-Ερίαν, δεύτερος στην ιεραρχία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι όποιος ποντάρει στο ότι ο λαός θα παραμείνει απαθής μπροστά στην ανταρσία του στρατού, θα χάσει το στοίχημα.

Εν όψει της σημερινής εκπνοής του τελεσιγράφου του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και της ανησυχίας που επικρατεί στη χώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου κάλεσε όλες τις τράπεζες της χώρας να κλείσουν νωρίς όλα τα υποκαταστήματά τους.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ