Οι Νήσοι Μάρσαλ στον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, μεταξύ της Χαβάης και της Παπούα-Νέας Γουινέας, ήταν μέχρι τώρα ένα από τα τελευταία μέρη στον κόσμο που δεν είχε αγγίξει η πανδημία κορωνοϊού. Όμως χθες ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα θετικά κρούσματα του ιού.

 

Η κυβέρνηση του απομακρυσμένου αρχιπελάγους του Ειρηνικού δήλωσε ότι δύο εργαζόμενοι σε μια βάση των ΗΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον Covid -19 μετά την άφιξή τους από τη Χαβάη την Τρίτη.

 

Οι δύο εργαζόμενοι πέταξαν με στρατιωτική πτήση και έχουν απομονωθεί από την ευρύτερη κοινότητα μετά την άφιξή τους. Οι Νήσοι Μάρσαλ έκλεισαν τα σύνορά τους τον Μάρτιο για να αποτρέψουν τον ιό. Οι αρχές τόνισαν ότι η 35χρονη γυναίκα και ο 46χρονος άντρας ήταν σε καραντίνα «χωρίς να αποτελούν απειλή μετάδοσης στην κοινότητα». Τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας εξασφάλισαν ότι δεν είχαν επαφή με την κοινότητα, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

 

Τα περισσότερα νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού έκλεισαν τα σύνορά τους τις πρώτες μέρες της πανδημίας, εν μέσω ανησυχιών ότι τα αδύναμα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα ξέσπασμα. Τον Ιούνιο, οι Νήσοι Μάρσαλ μείωσαν τους περιορισμούς για να επιτρέψουν σε περισσότερους εργαζόμενους να γυρίσουν στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, μόνο με καραντίνα τριών εβδομάδων στη βάση.

 

Το Κιριμπάτι, η Μικρονησία, το Ναουρού, το Παλάου, η Σαμόα, η Τόνγκα, το Τουβαλού και το Βανουάτου πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι μέρη απαλλαγμένα από κρούσματα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr