Γαλλία: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορία σε 38 ακόμα περιοχές

Γαλλία: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορία σε 38 ακόμα περιοχές Facebook Twitter
Γαλλία: Απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 38 ακόμα περιοχές - 41.622 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο (EPA)
0

Η Γαλλία επεκτείνει το μέτρο για την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας σε δεκάδες ακόμη περιοχές σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Το δεύτερο κύμα είναι τώρα σε εξέλιξη», είπε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν η χώρα ανακοινώσει ένα νέο ρεκόρ με  41.622 νέα κρούσματα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν από το μέτρο.

Μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 38 επιπλέον περιοχές και τη γαλλική Πολυνησία.

Την ίδια ώρα χώρες σε όλη την Ευρώπη αγωνίζονται να περιορίσουν την αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των χωρών που αντιμετωπίζουν ένα σφοδρό δεύτερο κύμα.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε ο κ. Castex σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Γαλλία κατέγραψε 162 ακόμα θανάτους.

«Εάν αποτύχουμε να σταματήσουμε την πανδημία, θα αντιμετωπίσουμε μια τρομερή κατάσταση και θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ πιο σκληρά μέτρα», πρόσθεσε. «Έχουμε ακόμη χρόνο να το αποφύγουμε αυτό, αλλά όχι πολύ χρόνο», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Δημόσια Αρχή Υγείας της χώρας, η Γαλλία προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο κρούσματα (999.043) και το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων αυξάνεται φτάνοντας το 14,3% έναντι 13,7% μία ημέρα πριν.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανερχόταν σε μόλις 4,5%.

Η χώρα κατέγραψε 165 νέους θανάτους από επιπλοκές της Covid-19, τις τελευταίες 24 ώρες και μετρά πλέον 34.210 νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας.

Τις τελευταίες 7 ημέρες, 1.627 ασθενείς με Covid-19 εισήχθησαν σε μονάδες για μηχανική υποστήριξη εκ των 10.166 νέων εισαγωγών σε νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με Δημόσια Αρχή Υγείας της Γαλλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM