Σεισμός

«Χαλαρώστε»: Η Ολλανδία εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας στο lockdown

«Χαλαρώστε»: Η Ολλανδία εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας στο lockdown Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας κάλεσε τους βουλευτές της να χαλαρώσουν, καθώς δεν χρειάζονται επιπλέον κανόνες αποτροπής για κατοχή και χρήση κάνναβης σε δημόσιους χώρους στη διάρκεια της πανδημίας.

Στις 13 Οκτωβρίου διατάχθηκε μερικό lockdown, οπότε και έκλεισαν εστιατόρια, ενώ απαγορεύθηκε επίσης η πώληση αλκοόλ και μαριχουάνας μετά τις 20:00 το βράδυ.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο, με την προοπτική ότι οι κανόνες για τους καπνιστές μαριχουάνας ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι πιο χαλαροί από αυτούς που ισχύουν για τους καταναλωτές αλκοολούχων ποτών, πέρασε ένα ψήφισμα δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας και χασίς σε δημόσιους χώρους δεν θα είναι ανεκτό σε δημόσιους χώρους μεταξύ 20:00 το βράδυ και 7:00 το πρωί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκραπερχάους με επιστολή του προς το κοινοβούλιο αναγνώρισε ότι οι βουλευτές μπορεί να είναι ελαφρώς μπερδεμένοι από την πολυπλοκότητα των υφιστάμενων νόμων και πρακτικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, η κατοχή μαριχουάνας παραμένει τεχνικά παράνομη, εξήγησε ο Γκραπερχάους στην επιστολή του αυτή. Παρόλο που η αστυνομία συνήθως δεν επιβάλλει τον νόμο σε άτομα που κατέχουν λιγότερο από πέντε γραμμάρια, έχει την δικαιοδοσία να το πράξει.

Σύμφωνα με την πολιτική ανοχής της Ολλανδίας, η μαριχουάνα πωλείται ανοιχτά σε καφετέριες γνωστές ως «coffee shops».

Όμως, τα μέτρα της 13ης Οκτωβρίου καθόριζαν ήδη το κλείσιμο καφετεριών και εστιατορίων εξαιρώντας τη λειτουργία υπηρεσιών παράδοσης φαγητού σε πακέτο και ότι θα απαγορεύονταν μετά τις 20:00 το βράδυ οι πωλήσεις αλκοόλ, μαριχουάνας και χασίς.

Επιπλέον, έγραψε ο Γκραπερχάους, απαγορεύονται προσωρινά οι συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων. Αυτό διασφαλίζει ότι η αστυνομία μπορεί να διαλύσει ένα απείθαρχο πλήθος καπνιστών μαριχουάνας - εάν σχηματιστεί ένα τέτοιο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Έτσι, τα αιτήματα αυτού του ψηφίσματος μπορεί να ικανοποιηθούν με τη χρήση των υπαρχουσών κανονισμών και νόμων», εξήγησε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ