Κρίση στην κυβέρνηση Μόρσι μετά τους 16 νεκρούς στις διαδηλώσεις

Κρίση στην κυβέρνηση Μόρσι μετά τους 16 νεκρούς στις διαδηλώσεις Facebook Twitter
0

Κρίση στην κυβέρνηση Μόρσι μετά τους 16 νεκρούς στις διαδηλώσεις Facebook Twitter
 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν το βράδυ στην Αίγυπτο, ανάμεσα σε διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση του Προέδρου Μόρσι και σε υποστηρικτές του. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν έξω από το κτίριο Της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, το οποίο λεηλάτησαν οι διαδηλωτές ενώ έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις επαρχίες Μπένι Σουέφ, Ασιούτ, Καφρ ελ Σέιχ και Φαγιούμ. Ένας διαδηλωτής πέθανε από ασφυξία μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο και ένας ακόμη υπέκυψε στα τραύματα του στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το Sky News ότι τέσσερις υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου του Προέδρου της Αιγύπτου παραιτήθηκαν, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την κυβερνητική κρίση στη χώρα εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά του ισλαμιστή Προέδρου.

Το επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν το κτήριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όπου ένοπλοι υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου απάντησαν με σφαίρες στις επιθέσεις των διαδηλωτών. 781 πολίτες έχουν τραυματιστεί στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Παρά την αυξανόμενη ένταση που οδηγεί σε νέο κύκλο βίας και σε φόβους για εμφύλιο, ο Morsi απέρριψε αποφασιστικά εκκλήσεις των διαδηλωτών για εκλογές.

Κριτική δέχτηκε ο Μόρσι και από τον Ελ Μπαραντέι, κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης και πολιτικό της αντιπολίτευσης. «Δώσαμε στο Morsi άδεια οδήγησης και δεν ξέρει να οδηγεί. Η χώρα βρίσκεται σε παρακμή, αυτό δεν είναι η Αίγυπτος και αυτή δεν είναι η επανάσταση, " είπε ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.  

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, εκατομμύρια πολίτες διαδήλωσαν χθες στις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ