CBS: Οι Ταλιμπάν στηρίζουν Τραμπ -«Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές»

CBS: Οι Ταλιμπάν στηρίζουν Τραμπ -«Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Απρόσμενη στήριξη έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην «κούρσα» για την επανεκλογή του: αυτή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CBS News.

«Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα τερματίσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ στο CBS News.

Επίσης, οι Ταλιμπάν εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, μετά την μόλυνσή του από κορωνοϊό. «Όταν ακούσαμε ότι ο Τραμπ ήταν θετικός στον κορωνοϊό ανησυχήσαμε για την υγεία του, αλλά φαίνεται ότι βελτιώνεται», δήλωσε άλλος ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν στο CBS News.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τιμ Μέρτο, δήλωσε χθες ότι το «στρατόπεδο» του προέδρου «απορρίπτει» τη στήριξη των Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος θα προστατεύει πάντα τα αμερικανικά συμφέροντα με κάθε αναγκαίο μέσο», συμπλήρωσε ο Μέρτο, μιλώντας στο CBS News.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκοπός του είναι ως τα Χριστούγεννα να έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν όλα τα στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι η συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους Ταλιμπάν.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί ότι θα αποσύρουν τις ένοπλες δυνάμεις από το Αφγανιστάν το αργότερο ως τα μέσα του 2021, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με τους Ταλιμπάν στις 29 Φεβρουαρίου, προκειμένου να τερματιστεί ο πιο μακρόχρονος πόλεμος στον οποίο ενεπλάκησαν ποτέ οι ΗΠΑ.

Σε αντάλλαγμα, οι ισλαμιστές αντάρτες δεσμεύθηκαν να μην επιτρέπουν να δρουν τρομοκράτες με ορμητήριο τα εδάφη που ελέγχουν και να αρχίσουν άνευ προηγουμένου ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM