ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν σκαντζόχοιρους σε ώρα υπηρεσίας, με τα κλομπ τους

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν σκαντζόχοιρους σε ώρα υπηρεσίας, με τα κλομπ τους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούσαν σε αστυνομικό τμήμα στην Πολιτεία του Μέιν, στις ΗΠΑ, απολύθηκαν μετά από καταγγελίες για βίαιη θανάτωση ζώων. 

Συγκεκριμένα, οι Άντισον Κοξ και Μάικλ Ρόλερσον, 27 και 30 ετών αντίστοιχα, απολύθηκαν καθώς φέρεται να χτύπησαν με τα κλομπ τους σκαντζόχοιρους σε ώρα υπηρεσίας με την εφημερίδα The Courier Gazette. Τα περιστατικά σημειώθηκαν στις αρχές Ιουνίου αλλά δεν αναφέρθηκαν μέχρι τα τέλη Αυγούστου από άλλο αστυνομικό του Rockland Police Department, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Κρις Γιάνγκ επιβεβαίωσε ότι οι δύο αστυνομικοί απολύθηκαν με ανάρτησή του στο Facebook αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητά τους ή άλλες λεπτομέρειες, επικαλούμενος τη νομοθεσία σχετικά με τα πειθαρχικά μέτρα για τους εργαζόμενους. Το CNN ζήτησε από τον Γιάνγκ να σχολιάσει το γεγονός αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ένας τρίτος αξιωματικός βρίσκεται σε διαθεσιμότητα καθώς φέρεται να μαγνητοσκοπούσε τον Ρόλερσον ενώ σκότωνε έναν σκαντζόχοιρο.

Τα περιστατικά ερευνήθηκαν και από ποινικό δικαστήριο. To γραφείο σερίφη της Κομητείας του Λίνκολν, επιβεβαίωσε στο CNN πως πραγματοποίησε την εσωτερική έρευνα εκ μέρους του Rockland Police Department, ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Πληροφορίες από την έρευνα και εκθέσεις φαίνεται πως διέρρευσαν στην The Courier Gazette. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως οι αστυνομικοί, με τρόπο που υποδηλώνει αδιαφορία για τη ζωή των ζώων, προκάλεσαν «σκόπιμα τον θάνατό τους». 

Η εισαγγελέας Νατάσα Ίρβινγκ δήλωσε στο CNN ότι οι Κοξ και Ρόλερσον θα εμφανιστούν στο δικαστήριο για τις 9 Νοεμβρίου και ακόμη δεν έχουν υποβάλει ένσταση για καμία από τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτιμάται πως ο Ρόλερσον σκότωσε οκτώ σκαντζόχοιρους και ο Κοξ τρεις. 

«Ο Μάικ είναι ένας βετεράνος που του έχει απονεμηθεί παράσημο, ένας αφοσιωμένος αστυνομικός και ένας αξιαγάπητος οικογενειάρχης. Αυτός και η οικογένειά του έχουν καταστραφεί από τις κατηγορίες», ανέφερε μεταξύ άλλων στο CNN ο δικηγόρος του Ρόλερσον, Στιβ Ο Σμιθ, προσθέτοντας πως η υπόθεση δεν μπορεί να αποτελεί ευκαιρία ώστε να «κερδίσει πόντους» κάποιος ακτιβιστής ενάντια των αστυνομικών.  

«Μία τεράστια δύναμη δίνεται στους ένστολους και έχουν ευθύνη να προστατεύουν τις κοινότητές τους. Είναι κάτι που δεν πρέπει να το παίρνει κάποιος αψήφιστα», δήλωσε ο Κρις Γιάνγκ συμπληρώνοντας πως αν υπάρχει κάποια κατηγορία για κατάχρηση εκ μέρους της αστυνομίας θα την έπαιρνε πολύ σοβαρά και θα φρόντιζε ώστε η διερεύνησή της να γίνει σωστά και με προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια και την εμπιστοσύνη της κοινότητας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ