Βέλγιο: Σε καραντίνα η κυβέρνηση των Βρυξελλών- Θετικός στον κορωνοϊό υπουργός

Βέλγιο: Σε καραντίνα η κυβέρνηση των Βρυξελλών- Θετικός στον κορωνοϊό υπουργός Facebook Twitter
Βέλγιο: Σε καραντίνα η κυβέρνηση των Βρυξελλών- Θετικός στον κορωνοϊό υπουργός
0

Σχεδόν όλα τα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών στο Βέλγιο θα μπουν σε καραντίνα καθώς ένας υπουργός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο περιφερειακός υπουργός Οικονομικών των Βρυξελλών, Sven Gatz, βρέθηκε θετικός στον ιό, σύμφωνα με δημοσιεύματα την Τετάρτη, οδηγώντας σε μέτρα αυτοαπομόνωσης για όλους τους άλλους αξιωματούχους με τους οποίους είχε πρόσφατα σε επαφή.

Μόνο ο υπουργός Υγείας Alain Maron και η υφυπουργός στέγασης και ισότητας Nawal Ben Hamou εξαιρούνται μέχρι στιγμής από την καραντίνα επειδή δεν είχαν επαφή με τον Gatz, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού Περιφερειακής Κινητικότητας Elke Van den Brandt στους The Brussels Times.

Οι υπουργοί, που βρίσκονται σε καραντίνα έχουν αναστείλει όλες τις επίσημες δραστηριότητές τους και θα εξεταστούν για τον ιό, δήλωσε η εκπρόσωπος του Gatz, Eva Vanhengel, στο πρακτορείο ειδήσεων Belgan, προσθέτοντας ότι ο Gatz αντιμετώπιζε ελαφρά συμπτώματα του ιού.

Τα νέα έρχονται λίγες ώρες μετά την απομόνωση της κυβέρνησης της Βαλλονίας, καθώς και ο υπουργός Τουρισμού για τη γαλλόφωνη περιοχή επίσης βρέθηκε θετικός.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως για ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα μπαρ και τα καφέ στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια περιορισμού της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα στις 7 το πρωί. Η νέα απόφαση εξαιρεί τα εστιατόρια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Με πληροφορίες του The BrusselsTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ