Απρόσμενη εμφάνιση στα προάστια του Σίδνεϊ- Δύο ελάφια έτρεχαν στους δρόμους

Απρόσμενη εμφάνιση στα προάστια του Σίδνεϊ- Δύο ελάφια έτρεχαν στους δρόμους Facebook Twitter
Δύο ελάφια έκαναν «βόλτα» στα προάστια του Σίδνεϊ (Πηγή φωτό Facebook)
0

Έκπληκτοι, κάτοικοι των προαστίων του Σίδνεϊ είδαν δύο ελάφια να τρέχουν σε δρόμους, ακόμη και να μπαίνουν σε αυλές ή συγκροτήματα κατοικιών.

Τα δύο ζώα πέρασαν από τα προάστια Annandale, Leichhardt και Balmain του Σίδνεϊ. Άνθρωποι της οργάνωσης για τα ζώα RSPCA κατάφεραν να πιάσουν το ένα ελάφι, όμως δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ήταν σε κακή κατάσταση και του έκαναν ευθανασία. Το άλλο ελάφι παραμένει ελεύθερο.

Το ένα από τα δύο ζώα εντοπίστηκε σε αυλή σπιτιού και οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ελάφι που ζούσε στη φύση. «Κτηνίατροι που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άγριο ζώο, με κακή υγεία και σημαντικούς τραυματισμούς και έγινε ευθανασία», δήλωσε εκπρόσωπος της RSPCA.

Παράλληλα η οργάνωση έκανε έκκληση στους πολίτες να μείνουν μακριά από το άλλο ελάφι. «Αν το δείτε, παρακαλώ μην κάνετε καμία προσπάθεια να το πλησιάσετε ή να το πιάσετε. Αναφέρετε πού το είδατε στην αστυνομία και τη RSPCA».

Ακόμη οι αρχές δεν μπορούν να καταλάβουν πώς τα δύο ζώα έφτασαν στα προάστια του Σίδνεϊ. Αρκετοί κάτοικοι τα είδαν στους δρόμους, δίχως να πιστεύουν στα μάτια τους, ενώ μία ντόπια- η Λόρνα Μπίτι- δήλωσε πως το ένα ζώο πήδηξε πάνω από το κεφάλι της, στην προσπάθειά του να βρει τρόπο να φύγει από το συγκρότημα κατοικιών στο οποίο είχε μπει.

 

«Οι γάτες έτρεξαν μέσα στο σπίτι και ήταν λίγο φρικαρισμένες με κάτι. Ο σύντροφός μου είδε το ελάφι στο συγκρότημα καθώς έφευγε για τη δουλειά. Πήγα να ανοίξω την πύλη και το καημένο ήταν πολύ αναστατωμένο. Πήδηξε πάνω από το κεφάλι μου. Έτρεχε πάνω σε φράχτες και τοίχους αναζητώντας μια έξοδο. Τελικά καταφέραμε να το κατευθύνουμε έξω από την πύλη», περιέγραψε.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που κάτοικοι των προαστίων του Σίδνεϊ μένουν έκπληκτοι στη θέα ενός ζώου που δεν έχει... θέση σε μια πόλη. Τον Φεβρουάριο τρεις μπαμπουίνοι το είχαν σκάσει από κτηνιατρική κλινική.

Από την άλλη, ο δήμαρχος του Leichhardt, Ντάρσι Μπερν, ενέταξε το συμβάν με τα ελάφια στα παράδοξα του 2020. «Δεν είναι παραίσθηση, είναι απλά ένα πολύ παράξενο συμβάν... που το 2020 συνεχίζει να φέρνει. Η άφιξη του Ντάνσερ και του Πράνσερ στο Leichhardt τον Οκτώβριο είναι η επόμενη "πίστα"», είπε, αναφερόμενος στους ταράνδους του Αγίου Βασίλη.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM