Ταϊλάνδη: Σπάνιο ελάφι που εξαφανίστηκε από ζωολογικό κήπο συνδέεται με δολοφονία αξιωματούχου

Ταϊλάνδη: Σπάνιο ελάφι που εξαφανίστηκε από ζωολογικό κήπο συνδέεται με δολοφονία αξιωματούχου Facebook Twitter
Το ελάφι που εξαφανίστηκε από ζωολογικό κήπο είναι μάλλον η αφορμή για μια δολοφονία αξιωματούχου που ερευνούσε την υπόθεση
0

Ο επικεφαλής της κρατικής ζωολογικής υπηρεσίας της Ταϊλάνδης δολοφονήθηκε το Σάββατο ενώ ερευνούσε την ύποπτη εξαφάνιση ενός σπάνιου ελαφιού από ζωολογικό κήπο σε μια επαρχία στα νότια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Suriya Saengpong, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ζωολογικών Πάρκων της Ταϊλάνδης, πυροβολήθηκε αρκετές φορές στα γραφεία του ζωολογικού κήπου Songkhla. Ο ένοπλος, ανώτερος αξιωματούχος του ζωολογικού κήπου, εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος και αυτοκτόνησε λίγο αργότερα στο σπίτι του.

Το κίνητρο για τη δολοφονία δεν ήταν αμέσως σαφές, αν και ο φερόμενος ως δράστης ήταν ένας από τους τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους του ζωολογικού κήπου που ήταν στο επίκεντρο της έρευνας.

Τα αγνοούμενα ζώα από τον ζωολογικό κήπο Songkhla έγιναν πρωτοσέλιδα στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα όταν διέρρευσαν έγγραφα που έδειξαν ότι ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Varawut Silpa-archa ήταν δυσαρεστημένος με μια αρχική έρευνα για την εξαφάνιση ενός σπάνιου αλμπίνο ελαφιού από εκεί τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, o διευθυντής του ζωολογικού κήπου Songkhla Chalermvudh Kasetsomboon ανέφερε ότι είχε λάβει φωτογραφίες που έδειχναν ότι το ελάφι φαγώθηκε από πύθωνα, αλλά ο ισχυρισμός του έγινε δεκτός με σκεπτικισμό. Ο διαδικτυακός ιστότοπος Isra News, ο οποίος δημοσίευσε τα έγγραφα που διέρρευσαν, ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες ότι το χαμένο ελάφι, μαζί με άλλα ζώα, πωλήθηκε παράνομα ή αρπάχθηκε από διακινητές άγριας ζωής. Στη συνέχεια, ο Varawut διέταξε μια νέα έρευνα, για την οποία ο Suriya ταξίδεψε στο Songkhla από την Μπανγκόκ.

Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι μια βιομηχανία με κέρδη 25 δισεκατομμύρια δολάριων κάθε χρόνο, σύμφωνα με την TRAFFIC, μια διεθνή ομάδα που παρακολουθεί τέτοιες δραστηριότητες και πιστεύεται ότι είναι η τέταρτη πιο κερδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα στον κόσμο μετά από διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων. Η βία που σχετίζεται με όπλα δεν είναι σπάνια στην Ταϊλάνδη, αν και είναι ασυνήθιστο να σκοτώνεται ένας ανώτερος αξιωματούχος ως αποτέλεσμα διαφωνίας στο χώρο εργασίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ