Γιατί η Airbnb μπλοκάρει εκτάκτως τις κρατήσεις μιας βραδιάς σε ΗΠΑ και Καναδά

Γιατί η Airbnb μπλοκάρει εκτάκτως τις κρατήσεις μιας βραδιάς σε ΗΠΑ και Καναδά Facebook Twitter
0

Λίγο πριν τον φετινό εορτασμό του Halloween, η Airbnb ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τις κρατήσεις μιας βραδιάς στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο λόγος που παρά την κρίση η πλατφόρμα επιλέγει να μπλοκάρει κρατήσεις, είναι επειδή ανησυχεί ότι τα ακίνητα θα γίνουν τόπος για διοργάνωση μεγάλων Halloween πάρτι. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η δράση έχει σχεδιαστεί για να «βοηθήσει στην προστασία» των κοινοτήτων από την πανδημία. Οι επισκέπτες και οι οικοδεσπότες με ακυρωμένες κρατήσεις θα αποζημιώνονται και η γραμμή υποστήριξης της Airbnb θα βρίσκεται σε λειτουργία όλο το Σαββατοκύριακο για να απαντήσει σε παράπονα.

Η εταιρεία είπε ότι θα εφαρμόσει επίσης αυστηρότερους περιορισμούς στις κρατήσεις δύο και τριών διανυκτερεύσεων που ενδέχεται να ενέχουν αυξημένο κίνδυνο για διεξαγωγή πάρτι. Επίσης, θα επεκτείνει σημαντικά τους περιορισμούς στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από τους επισκέπτες χωρίς ιστορικό θετικών κριτικών στο Airbnb.

Οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε αποκλεισμό από την Airbnb ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με νομικές ενέργειες εάν παραβιάσουν τους κανόνες της Airbnb. Η δράση έρχεται ένα χρόνο μετά από το περιστατικό με θανάτους από επίθεση ενόπλου σε ένα Airbnb στην Καλιφόρνια. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα πάρτι εορτασμού του Halloween, αλλά η Airbnb είπε ότι ο λόγος για την απόφαση φέτος ήταν η κρίση του Covid-19 καθώς θέλει «να προστατεύσει τη δημόσια υγεία στη Βόρεια Αμερική αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή».

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ για το διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως για επισκέπτες με κρατήσεις μεταξύ 28 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα ζητήσει να δηλώσουν δεσμευτικά ότι αναγνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να διοργανώσουν πάρτι και πως θα κινδυνεύσουν με αποκλεισμό από την Airbnb εάν το κάνουν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ