Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες κατηγορίες για βιασμούς στο Λος Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες κατηγορίες για βιασμούς στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
EPA
0

Κατηγορίες για τον βιασμό δύο ακόμη γυναικών απαγγέλθηκαν σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν στο Λος Άντζελες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως ο 68χρονος, πρώην πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ, είναι αντιμέτωπος με τρεις ακόμη κατηγορίες για βιασμό και τρεις κατηγορίες για διά της βίας στοματική σεξουαλική επαφή.

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Γουάινστιν αφορούν δύο γυναίκες, τις οποίες- σύμφωνα με την καταγγελία- βίασε σε ξενοδοχεία του Μπέβερλι Χιλς. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο 68χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με 11 κακουργήματα στο Λος Άντζελες, τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε πέντε γυναίκες.

Τα εγκλήματα αυτά, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έγιναν από το 2004 έως το 2013. Οι κατηγορίες αφορούν βιασμό, σεξουαλική βιαιοπραγία, σεξουαλική διείσδυση διά της βίας και στοματική σεξουαλική επαφή διά της βίας. Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, τότε είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και 140 ετών.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ήδη εκτίει κάθειρξη 23 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, έπειτα από την καταδίκη του στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες είχαν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του, αλλά συμφωνήθηκε να καθυστερήσει η προσπάθεια μεταφοράς του στην Καλιφόρνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάντα υποστήριζε ότι κάθε μία από τις σωματικές επαφές σε όλη τη ζωή του ήταν συναινετική. Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζούντα Ενγκελμάγιερ και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για τις επιπλέον κατηγορίες μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ