Σε δημοπρασία το lbd της Μισέλ και η φανέλα μπάσκετ του Μπαράκ Ομπάμα

Σε δημοπρασία το lbd της Μισέλ και η φανέλα μπάσκετ του Μπαράκ Ομπάμα Facebook Twitter
Σε δημοπρασία το lbd της Μισέλ Ομπάμα και η φανέλα μπάσκετ ου Μπαράκ (EPA)
0

Ένα φόρεμα κοκτέιλ, που φορούσε η Μισέλ Ομπάμα όταν ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αλλά και μια φανέλα μπάσκετ του πρώην Προέδρου από το γυμνάσιο είναι μεταξύ των σπάνιων αντικειμένων που τίθενται σε δημοπρασία.

Το littel black dress, ένα μαύρο vintage φόρεμα Norman Norell της δεκαετίας του 1950 που φορούσε η Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια ενός εράνου τα Χριστούγεννα του 2010 στην Ουάσινγκτον, αναμένεται να φτάσει τα 50.000 έως 70.000 δολάρια στην δημοπρασία που θα γίνει τον Δεκέμβριο από την εταιρεία Julien's Auctions.

Τα είδη δεν διατέθηκαν προς πώληση από το ζευγάρι καθώς τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Τα προσωπικά αντικείμενα των Ομπάμα δεν εμφανίζονται πολύ συχνά», δήλωσε ο Kody Frederick, διευθυντής της γκαλερί για τις δημοπρασίες.

Η φανέλα μπάσκετ του Μπαράκ Ομπάμα από τις μέρες που ήταν στην ομάδα του Punahou School στη Χαβάη συνοδεύεται από τη σχολική επετηρίδα του 1979. Η επετηρίδα περιλαμβάνει φωτογραφίες του πρώην προέδρου από την εποχή που έπαιζε μπάσκετ.

Η φανέλα, που αναγράφει με λευκά γράμματα Punahou έχει τον αριθμό 23. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προπώλησης μαζί με την επετηρίδα, αναμένεται να φτάσει από 150.000 έως και 200.000 δολάρια.

Ο Kody Frederick είπε ότι περιμένει το ενδιαφέρον να προέλθει από «συλλέκτες αθλητικών ειδών, ιστορικών αντικειμένων και όσους θέλουν να αισθανθούν μέρος της κληρονομιάς του Προέδρου Ομπάμα».

Τα δύο είδη θα πλειστηριαστούν από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου. Τα κομμάτια των Ομπάμα θα εκτεθούν στο Museum of Style Icons στο Newbridge της Ιρλανδίας και στο Julien's στο Beverly Hills πριν από την πώληση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM