Η ελεύθερη κατάδυση τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την δυσλεξία - Η ιστορία του πρωταθλητή Arnaud Jerald

Η ελεύθερη κατάδυση τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την δυσλεξία - Η ιστορία του πρωταθλητή Arnaud Jerald Facebook Twitter
FACEBOOK/ Arnaud Jerald
0

Για πολλούς, η ιδέα της κατάδυσης για αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού χωρίς μπουκάλα οξυγόνου θα μπορούσε να τους προκαλέσει πανικό.

Αυτό δεν ισχύει όμως για τον Arnaud Jerald, του οποίου η αγάπη για την ελεύθερη κατάδυση ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Ανακάλυψα τις καταδύσεις στα επτά μου χρόνια με τον μπαμπά μου στη Μασσαλία της Γαλλίας, εξήγησε ο Jerald στο CNN Sport. «Στα 16 μου, είχα πολλές δυσκολίες στο σχολείο. Είμαι δυσλεκτικός. Και ήμουν πραγματικά ντροπαλός με τους ανθρώπους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arnaud JERALD (@arnaudjerald) στις

 


«Όταν προσπάθησα να βουτήξω για πρώτη φορά, πήγα στα βαθιά και άνοιξα τα μάτια μου και είδα το μπλε. Σε αυτή τη φάση της κατάδυσης μου, ήταν σαν να κοίταξα τον καθρέφτη και ένιωσα τι έπρεπε να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Η ελεύθερη κατάδυση με βοήθησε να βρω την αυτοπεποίθηση που μου έλειπε και να αντιμετωπίσω τη δυσλεξία μου» είπε.

Η ελεύθερη κατάδυση τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την δυσλεξία - Η ιστορία του πρωταθλητή Arnaud Jerald Facebook Twitter


Η θάλασσα με βοήθησε πάρα πολύ γιατί για να πας σε μεγάλο βάθος, πρέπει να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, τόνισε. Πρέπει να είστε πραγματικά άνετοι με αυτό που κάνετε εκεί κάτω, προσθέτει.


Τώρα, σε ηλικία 24 ετών, ο Jerald κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ καταδύσεων αφού κατάφερε να πραγματοποιήσει κατάδυση σε βάθος 367,5 ποδιών σε διάστημα τριών λεπτών και 23 δευτερολέπτων, σπάζοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ.


Όταν φτάνεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι σαν ένα όνειρο, λέει. Όταν φτάσεις σε δύο παγκόσμια ρεκόρ, είναι σαν την αρχή μιας καριέρας. Δημιουργείς μια σταθερότητα. «Δεν είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ γιατί απλά ήταν μια καλή στιγμή». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arnaud JERALD (@arnaudjerald) στις


Όταν κάνει ελεύθερη κατάδυση, ο Jerald, περιέγραψε ότι είναι επικεντρωμένος στην αίσθηση που του δίνει το άθλημα παρά στα ρεκόρ που προσπαθεί να σπάσει. Όλα είναι μπλε, λέει. «Δεν βλέπεις τη διαφορά μεταξύ της επιφάνειας και του πυθμένα. Αυτή είναι η μόνη θέση στον κόσμο όπου αισθάνεστε νεκροί. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε πολλές εμπειρίες, αλλά αυτή είναι μοναδική. Νιώθεις ναρκωμένος. Μερικές φορές είναι σαν όνειρο και μερικές φορές σαν εφιάλτης».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM