ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ρώμη: Σχολείο «απαγόρευσε» τα μίνι «λόγω κορωνοϊού»- Παρέμβαση της υπουργού Παιδείας

Ρώμη: Σχολείο «απαγόρευσε» τα μίνι «λόγω κορωνοϊού»- Παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία το γεγονός ότι λύκειο της Ρώμης ζήτησε από μαθήτριες να μην πηγαίνουν στο σχολείο με μίνι.

Το ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Λουτσία Ατσολίνα, η οποία θα διατάξει έρευνα προκειμένου να διασαφηνιστεί με ποιο κριτήριο η υποδιευθύντρια του σχολείου έκανε αυτή τη σύσταση στις μαθήτριες.

Η υποδιευθύντρια εξήγησε την «ισχυρή σύσταση» λέγοντας ότι ακόμη δεν έχουν παραδοθεί τα ατομικά θρανία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Κατά συνέπεια, οι μαθήτριες κάθονται σε καρέκλες, μπροστά σε καθηγητές, οι οποίοι άθελά τους μπορεί να κοιτάξουν τις γάμπες τους, συμπλήρωσε η εκπαιδευτικός.

Οι περισσότερες μαθήτριες θεώρησαν σεξιστική αυτή την τοποθέτηση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας πήγαν σήμερα στο σχολείο με φούστες πάνω από το γόνατο. Μάλιστα, μία μαθήτρια ανέφερε ότι της έγινε η σχετική σύσταση, παρότι δεν φορούσε μίνι αλλά φούστα από ελαφρύ, καλοκαιρινό ύφασμα.

Το ζήτημα αποτελεί θέμα συζήτησης στα social media στην Ιταλία. Τα περισσότερα σχόλια είναι υπέρ του δικαιώματος των μαθητριών να ντύνονται όπως επιθυμούν, στα όρια του μέτρου. Υπάρχει όμως και μια μειοψηφία που θυμίζει ότι ο κανονισμός των σχολείων απαγορεύει τα μίνι στα κορίτσια και τις βερμούδες στα αγόρια. Ένας κανονισμός που συντάχθηκε όμως πριν από πολλές δεκαετίες.

1.907 νέα κρούσματα

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού στην Ιταλία, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.907 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι.

Στα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται 2.387 ασθενείς, ενώ 208 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, 39.862 άνθρωποι έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις περιφέρειες της Λομβαρδίας (224), στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (208) και στην περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο (193).

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας έκανε λόγο για αργή αλλά σταθερή επιδείνωση της κατάστασης. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι τα 41 έτη, ενώ τα εισαγόμενα κρούσματα αποτελούν μόνο το 10%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM