Ιρλανδία: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν από την Ελλάδα και την Ιταλία

Ιρλανδία: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν από την Ελλάδα και την Ιταλία Facebook Twitter
EPA
0

Η Ιρλανδία πρόσθεσε την Ελλάδα και την Ιταλία στη λίστα της καραντίνας, ενισχύοντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Από τη Δευτέρα όσοι φτάνουν στην Ιρλανδία από την Ελλάδα και την Ιταλία θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Πλέον, η «πράσινη λίστα» της Ιρλανδίας θα περιλαμβάνει μόνο επτά χώρες. Όσοι φτάνουν εκεί από την Κύπρο, την Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης προκάλεσε την οργή των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aer Lingus.

Η δεύτερη εταιρεία εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επανειλημμένα είχε αφήσει να φανεί ότι σχεδίαζε να υιοθετήσει την πιο χαλαρή πρόταση της Κομισιόν, αλλά τελικά μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι θα υιοθετηθεί η προσέγγιση της Κομισιόν- για άρση των περιορισμών σε χώρες με λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους- όταν η σχετική πρόταση εγκριθεί επίσημα, στις 13 Οκτωβρίου.

«Η "πράσινη λίστα" που ανακοινώθηκε σήμερα δεν αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς την ευθυγράμμιση με την πρόταση της Κομισιόν», ανέφερε η Aer Lingus σε ανακοίνωση. Από την πλευρά της η Ryanair- που έχει προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Ιρλανδίας αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας- σχολίασε ότι οι τομείς των αεροπορικών ταξιδιών και του τουρισμού «δεν μπορούν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα».

Ήδη η Ryanair έχει απειλήσει να κλείσει για τον χειμώνα τη βάση της στο δεύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιρλανδίας, αν δεν χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM