Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν χωράνε στην ΕΕ «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ»- Σχέδιο κατά του ρατσισμού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν χωράνε στην ΕΕ «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ»- Σχέδιο κατά του ρατσισμού Facebook Twitter
EPA
0

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος στην ΕΕ για τις λεγόμενες «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ», μία σαφής μομφή κατά της κυβέρνησης της Πολωνίας για τη στάση της σε αυτό το θέμα.

«Οι ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ είναι ζώνες χωρίς ανθρωπιά. Και δεν έχουν καμία θέση στην ΕΕ», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ετήσια ομιλία της ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου. «Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, που αν και δεν κατονόμασε την Πολωνία, ήταν προφανές ότι αναφερόταν σε αυτή τη χώρα.

Πρόσφατα Πολωνός υπουργός δήλωσε ότι όλη η χώρα θα έπρεπε να είναι «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ». Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι η πόλη που έχασε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, επειδή αυτοανακηρύχθηκε ζώνη «ελεύθερη από τη ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία», θα λάβει κυβερνητική οικονομική στήριξη.

Στην ομιλία της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν σύντομα θα παρουσιάσει «στρατηγική για την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων» στην ΕΕ, ενώ θα πιέσει για αμοιβαία αναγνώριση των οικογενειακών σχέσεων στην Ένωση. «Αν είσαι γονέας σε μία χώρα, είσαι γονέας σε κάθε χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν προανήγγειλε ένα νέο πλάνο δράσης κατά του ρατσισμού, που θα περιλαμβάνει και έναν συντονιστή για το θέμα. Μεταξύ άλλων, θα προταθεί να συμπεριληφθεί κάθε μορφή ρητορικής και εγκλήματος μίσους, είτε αφορά τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο ή τη σεξουαλικότητα. «Το μίσος είναι μίσος και κανένας δεν πρέπει να το ανέχεται», υπογράμμισε η Φον ντερ Λάιεν.

Στόχος της, είπε είναι «η δημιουργία μίας Ένωσης ισότητας, μιας Ένωσης στην οποία μπορείς να είσαι αυτός που είσαι, να αγαπάς όποιον θες, χωρίς φόβο. Γιατί το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι ιδεολογία, είναι η ταυτότητά σου και κανείς δεν μπορεί να σου τη στερήσει», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM