ΗΠΑ: 100.000 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με άνδρα που πυροβόλησε αστυνομικούς

ΗΠΑ: 100.000 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με άνδρα που πυροβόλησε αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Εκτεταμένες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που τραυμάτισε σοβαρά δύο αστυνομικούς στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Μάλιστα, οι αρχές προτίθεται να δώσουν ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 100.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στον δράστη. Ο δράστης καταγράφηκε από μια κάμερα παρακολούθησης το Σάββατο να κινείται πεζός προς το περιπολικό όχημα και να πυροβολεί τους αστυνομικούς.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, ηλικίας 24 και 31 αντίστοιχα, φέρουν πολλαπλά τραύματα από τις σφαίρες.  

«Ευτυχώς, τα ζωτικά όργανα δεν επηρεάστηκαν», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες και υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες «για να εντοπίσουν και να σταματήσουν αυτούς τους δειλούς που διέπραξαν την επίθεση, τον ένοπλο δράστη και ένα δεύτερο άτομο που τον βοήθησε να δραπετεύσει».

Ο σερίφης Βιγιανουέβα εξέφρασε την αγανάκτηση του για την παρουσία διαδηλωτών, που το Σάββατο το απόγευμα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο όπου είχαν εισαχθεί οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη προσπάθησαν να μπουν στην πτέρυγα εκτάκτων περιστατικών. Εύχονταν αστυνομικοί να πεθάνουν» ισχυρίστηκε.

H διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα στην πόλη Κόμπτον, όπου το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας είναι μεγάλο και οι εντάσεις μεταξύ της αστυνομίας και του μαύρου πληθυσμού συχνό φαινόμενο. Σημειώνεται ότι το περιστατικό έρχεται μέσα σε ένα κλίμα εντάσεων σε όλες τις ΗΠΑ γύρω από τις πρακτικές της αστυνομίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM