Νέο βίντεο του τουρκικού Υπ. Άμυνας με το Oruc Reis: «Δεν θα επιτρέψουμε εκφοβισμό στην περιοχή»

Νέο βίντεο του τουρκικού Υπ. Άμυνας με το Oruc Reis: «Δεν θα επιτρέψουμε εκφοβισμό στην περιοχή» Facebook Twitter
Το βίντεο του υπουργείου Άμυνας με το Όρουτς Ρέις - Hurriyet
0

Βίντεο με το Oruc Reis να πλέει στα νερά της ανατολικής Μεσογείου, συνοδευόμενο από φρεγάτες, ανήρτησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο Twitter. 

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας διαμηνύει παράλληλα πως θα συνεχίσει το καθήκον του και δε θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή.

Ολόκληρη η δημοσίευση:

«Δυνατά, αποφασιστικά και ισχυρά. Φρεγάτες και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν – προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν επιτρέπεται καμία ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως και χθες οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους. Όπως διεμήνυσε μεταξύ άλλων, «θα σκίσουμε και θα πετάξουμε τα σενάρια που κάνουν όσοι ευθαρσώς βγάζουν τέτοια έχθρα απέναντι στη χώρα μας προς την κοινή τους γνώμη. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα». 

Επιπλέον, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «οι απέναντί μας δεν υπολογίζουν τα δικαιώματά μας και προσπαθούν να επιβληθούν. Αλλά θα καταλάβουν ότι δεν πάει έτσι, όταν θα δουν την Τουρκία να σκίζει και να πετάει τους ανήθικους χάρτες που της φέρνουν μπροστά της και ότι έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ.

Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της δημοκρατίας ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης» τόνισε μεταξύ άλλων.»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ