Υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου τάσσεται η Ρωσία, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ της χώρας, με ανάρτηση στο twitter, σχολιάζοντας την στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

«Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από μια διασυνοριακή διαφωνία. Η προσέγγιση αυτή ισχύει πλήρως για την ανατολική Μεσόγειο, μια ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή.

 

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στο tweet αναρτώντας και μία φωτογραφία από τη Σαντορίνη.

 

 

Νωρίτερα σήμερα η Τουρκία εξέδωσε δύο Navtex για ρωσικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με πραγματικά πυρά.

 

Συγκεκριμένα οι ασκήσεις, σύμφωνα με την τουρκική Νavtex, θα διεξαχθούν στα ανατολικά και τα δυτικά της Κύπρου.

 

Η πρώτη άσκηση θα διεξαχθεί στα δυτικά της Κύπρου και στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

 

Η δεύτερη άσκηση θα διεξαχθεί στα ανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα.

 

Σημειώνεται πως η Navtex εκδόθηκε λίγο μετά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την άρση του εμπάργκο εξαγωγής όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν κοντά στην περιοχή που δραστηριοποιούνται τα ερευνητικά σκάφη BARBAROS και ORUC REIS. Οι Navtex συνοδεύονται με την επισήμανση να δοθεί προσοχή ώστε να μην επηρεαστούν τα δύο ερευνητικά σκάφη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr