Ινδία: Πώς μία γιαγιά, που δεν ξέρει πόσο χρονών είναι, έγινε σταρ στο YouTube

Ινδία: Πώς μία γιαγιά, που δεν ξέρει πόσο χρονών είναι, έγινε σταρ στο YouTube Facebook Twitter
Γιαγιά με 8 εγγόνια έγινε σταρ του YouTube στην Ινδία (Πηγή φωτό Instagram)
0

Μια γιαγιά αγρότισσα στην Ινδία, που έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις, είδε τη ζωή της να αλλάζει χάρη στο YouTube.

Η Gangavva Milkuri είναι μια γιαγιά με 8 εγγόνια από το χωριό Lambadipally στη νότια Ινδία, η οποία δεν γνωρίζει την πραγματική ηλικία της, γιατί η γέννησή της δεν έχει καταγραφεί. Αν και δεν πήγε στο σχολείο, πλέον είναι η σταρ του «My Village Show», ενός καναλιού στο YouTube με περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.


Ο γαμπρός της, Srikanth Sriram, δημιούργησε το κανάλι το 2012. Πλέον, αυτό απασχολεί 9 ανθρώπους- από σεναριογράφους μέχρι εικονολήπτες- οι οποίοι δημιουργούν κωμικά βίντεο για την κουλτούρα του χωριού και την αγροτική οικογενειακή ζωή.

Η Gangavva δεν είχε ιδέα τι ήταν το ΥouΤube. «Κινηματογραφούσε τα φυτά και τα δέντρα στο χωριό και σκεφτόμουν "γιατί αυτό το παιδί σπαταλά τον χρόνο του φτιάνοντας βίντεο"», λέει για τον γαμπρό της. «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μια ημέρα θα εμφανίζομαι σε αυτά τα βίντεο», παραδέχεται. Στην αρχή έκανε γκεστ εμφανίσεις, αλλά από το 2017 είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τότε «απογειώθηκε» και το κανάλι.

Επειδή δεν γνωρίζει ανάγνωση, πρέπει να της εξηγούν τα σενάρια. Όμως αυτό δεν την εμποδίζει να «λάμψει». «Έχει μεγάλη φυσικότητα μπροστά στην κάμερα», λέει ο γαμπρός της. «Πιστεύω ότι στον κόσμο αρέσει ο τρόπος που μιλάω. Είμαι μια μεγάλη γυναίκα και δεν είμαι μορφωμένη», πιστεύει η ίδια.

Ινδία: Πώς μία γιαγιά, που δεν ξέρει πόσο χρονών είναι, έγινε σταρ στο YouTube Facebook Twitter

Προτού γίνει μια σταρ του YouTube, η Gangavva είχε μια δύσκολη ζωή. Σταμάτησε το σχολείο στην πρώτη τάξη και έκανε αγροτικές δουλειές και τύλιγε τσιγάρα για να βοηθήσει την οικογένειά της. «Ο σύζυγός μου ήταν αλκοολικός. Έπρεπε να κάνω όλη τη σκληρή δουλειά και να παρέχω τα απαραίτητα στις δύο κόρες και τον γιο μου», εξηγεί.


Πλέον όμως η ζωή της έχει αλλάξει. Η γυναίκα που μέχρι πρόσφατα δεν είχε πάει πιο μακριά από το διπλανό χωριό, πλέον έχει λογαριασμό στο Instagram με πάνω από 46.000 followers, βγάζει selfies με φαν του καναλιού που επισκέπτονται το χωριό, ενώ πέρυσι εμφανίστηκε σε δύο ταινίες στη γλώσσα τελούγκου, που ομιλείται στην περιοχή όπου ζει.

Πάνω από όλα όμως πλέον έχει σταθερό εισόδημα, κάτι που της επέτρεψε να αποπληρώσει παλιά χρέη, ενώ πια ελπίζει ότι θα καταφέρει να χτίσει ένα σπίτι. «Μου αρέσει να είμαι μπροστά στην κάμερα, μου αρέσει να παίζω. Είναι ωραίο να ξέρω ότι άνθρωποι από όλη την Ινδία παρακολουθούν αυτό που κάνω», λέει.


Δεν είναι όμως η μόνη που ωφελείται. Η Gangavva και ο γαμπρός της μοιράζονται τα κέρδη από το κανάλι και με το χωριό και ήδη δημιούργησαν μια μικρή ανοιχτή βιβλιοθήκη. «Το YouTube αλλάζει τη ζωή όλων. Ο καθένας μπορεί να γίνει σταρ και να λύσει πραγματικά προβλήματα, αν το χρησιμοποιήσει με καλό τρόπο», λέει ο Srikanth Sriram. Η τεχνολογία πραγματικά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων του χωριού μας», συμπληρώνει.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM