Μπαράκ Ομπάμα: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προεδρία σαν ένα ακόμα ριάλιτι σόου

Μπαράκ Ομπάμα: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προεδρία σαν ένα ακόμα ριάλιτι σόου Facebook Twitter
Μπαράκ Ομπάμα: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προεδρία σαν ένα ακόμα ριάλιτι σόου (EPA)
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αντιμετώπισε την προεδρία των ΗΠΑ σαν «ένα ακόμα ριάλιτι σόου», μιλώντας στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός διάδοχός του «δεν έχει εξελιχθεί στη δουλειά αυτή γιατί απλά δεν μπορεί».

Άμεση ήταν η αντίδραση Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει πως ο μόνος λόγος που εκλέχθηκε ο ίδιος ήταν λόγο του «τρόμου» πυ είχε προκαλέσει νωρίτερα στους Αμερικανούς ο Ομπάμα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο Ομπάμα εξαπέλυσε μάλλον την πιο σφοδρή επίθεσή του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολιάζουν τα Μέσα, μιλώντας ζωντανά από το Μουσείο της Αμερικανικής Επανάστασης στη Φιλαδέλφεια.

«Δεν έχει δείξει (ο Τραμπ) κανένα ενδιαφέρον για να κάνει το έργο (που αρμόζει στον πρόεδρο). Δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την φοβερή δύναμη, που έχει η θέση του, για να βοηθήσει κανέναν εκτός από τον εαυτό του και τους φίλους του» είπε.

«Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να διαχειριστεί τη θέση του ως κάτι άλλο παρά ένα ακόμα ριάλιτι σόου, που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να λάβει την προσοχή, που λαχταρά» 

Πρόσθεσε δε ότι οι συνέπειες της προεδρίας του Τραμπ ήταν «οι χειρότερες, η υπερήφανη φήμη μας σε όλο τον κόσμο μειώθηκε πάρα πολύ και οι δημοκρατικοί θεσμοί μας απειλήθηκαν όσο ποτέ».

«Μην τους αφήσεις να αφαιρέσουν τη δύναμή σου. Μην τους αφήσετε να αφαιρέσουν τη δημοκρατία σας» είπε στέλνοντας το δικό του μήνυμα στου ψηφοφόρους.

Τους ενθάρρυνε δε, να εκλέξουν τον πρώην αντιπρόεδρό του, Τζο Μπάιντεν, σε 76 ημέρες από σήμερα, αποκαλώντας τον «φίλο μου» και «αδελφό».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, πηγές κοντά στον Ομπάμα λένε ότι υποστηρίζει πλήρως τον Μπάιντεν, αλλά ανησυχεί για την εμπλοκή νεότερων, ιδιαίτερα των έγχρωμων ψηφοφόρων.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ εξακολουθούσε να ασκεί τα καθήκοντά του, ότι θα το θεωρούσε «προσωπική προσβολή» εάν οι Αμερικανοί εξέλεγαν τον Τραμπ.

Η απάντηση Τραμπ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, ο Τραμπ ρωτήθηκε για τα σχόλια του προκατόχου του.

«Βλέπω τη φρίκη που μας άφησε και τη βλακεία των συναλλαγών που έκανε (με άλλα κράτη)», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κοίτα πόσο άσχημα ήταν, πόσο αναποτελεσματικός ήταν σαν πρόεδρος. Ήταν τόσο αναποτελεσματικός, τόσο κακός. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έκανε καλή δουλειά, και ο λόγος που είμαι εγώ εδώ είναι εξαιτίας του Προέδρου Ομπάμα και του Τζο Μπάιντεν. Έκαναν τόσο άσχημη δουλειά που στέκομαι εγώ μπροστά σας στη θέση του Προέδρου».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ