Απεργία της ΓΣΕΕ

Η Citibank έστειλε κατά λάθος 175 εκατομμύρια δολάρια σε ένα fund που αρνείται να της τα επιστρέψει

Η Citibank έστειλε κατά λάθος 175 εκατομμύρια δολάρια σε ένα fund που αρνείται να της τα επιστρέψει Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

H τράπεζα Citibank έκανε ένα τεράστιο λογιστικό λάθος μεταφέροντας εσφαλμένα 175 εκατομμύρια δολάρια στο επενδυτικό fund Brigade Capital Management που αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα. 

Ο τραπεζικός κολοσσός υπέβαλε αγωγή την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, απαιτώντας την επιστροφή των κεφαλαίων που «μεταφέρθηκαν εξαιτίας ενός επιχειρησιακού λάθους».

Σύμφωνα με την Citibank, τραπεζικοί υπάλληλοι έπρεπε να μεταφέρουν μόλις 1,5 εκατομμύριο δολάρια ως καταβολή τόκων για ένα δάνειο που είχε κάνει το fund στην εταιρεία καλλυντικών Revlon, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Αντί για αυτό όμως μετέφεραν το εκατονταπλάσιο ποσό από το αποθεματικό της τράπεζας.

Και άλλοι δανειστές της Revlon εισέπραξαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά που αθροιστικά αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια δολάρια

H Citibank, που διαχειρίζεται το δάνειο της Revlon καταγγέλλει ότι η Brigade Capital αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα που προορίζονταν για την αποπληρωμή ολόκληρου του κεφαλαίου. Στην αγωγή της, η τράπεζα έχει επισυνάψει και ένα μήνυμα που φέρεται να έχει σταλεί από το fund, στο οποίο η Brigade Capital διατείνεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως τα λεφτά εστάλησαν από λογιστικό λάθος. 

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε ένα περιοριστικό ένταλμα σε βάρος του fund, διατάζοντας την Brigade Capital «είτε να επιστρέψει τα χρήματα, είτε να μην προβεί σε ανάληψη ή άλλη χρήση τους» πριν την ακροαματική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για την 31η Αυγούστου. 

Η Brigade Capital αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό σε ερωτήματα του CNN Business ενώ η Citibank κατηγόρησε το fund  για παράλογη συμπεριφορά. «Οποιαδήποτε άλλη απόφαση (σ.σ πλην μιας δικαστικής απόφασης για επιστροφή των χρημάτων) θα απειλούσε την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και θα επιβράβευε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επιχειρησιακά λάθη. Γρήγορα αντιληφθήκαμε το λάθος και λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα μέτρα για την ανάκτηση αυτών των κεφαλαίων». 

Το 2016 η Revlon εξαγόρασε την ανταγωνιστική φίρμα καλλυντικών Elizabeth Arden και η συμφωνία χρηματοδοτήθηκε με δάνεια 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Brigade Capital δάνεισε ένα τμήμα του συνολικού ποσού και η Citibank συλλέγει τις πληρωμές από την Revlon προς τους πιστωτές της. 

Η Citibank επιμένει πως η Brigade Capital δεν είχε κανέναν λόγο να περιμένει μια τόσο μεγάλη πληρωμή για τη συμφωνία της Revlon. «Κυριολεκτικά καμία εταιρεία - πόσο μάλλον μία πληγείσα επιχείρηση λιανικής όπως η Revlon, δεν θα ήταν σε θέση να κάνει μια τόσο μεγάλη πληρωμή ενώ αντιμετωπίζει τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας». 

Οι εταιρείες καλλυντικών έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα εν μέσω πανδημίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μένουν σπίτι ακόμα και για την εργασία τους, έχοντας μειώσει στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές. Τον Οκτώβριο του 2019, η μετοχή της Revlon ήταν στα 27 δολάρια ενώ σήμερα μπορεί κανείς να την αγοράσει για 7,71$.

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ