Αριστούχοι, λόγω...κορωνοϊού: Αυτό που συμβαίνει με τα σχολεία στη Βρετανία αυτές τις μέρες

Αριστούχοι, λόγω...κορωνοϊού: Αυτό που συμβαίνει με τα σχολεία στη Βρετανία αυτές τις μέρες Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία βρέθηκαν να κρατούν τίτλους αποφοίτησης με άριστα, καθώς οι εξετάσεις τους ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Την ίδια περίπου εικόνα εμφάνιζαν και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, καθώς κεντρική κυβερνητική οδηγία ζητούσε από σχολεία και κολέγια να προχωρήσουν στη βαθμολόγηση μαθητών και φοιτητών με τρόπο τέτοιοι που θα διασφάλιζε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τους βαθμούς των μαθητών το προηγούμενο διάστημα. 

Έτσι, το 78% των αποτελεσμάτων έδειξε καθαρά "A", άριστα δηλαδή, παρουσιάζοντας αύξηση των μαθητικών επιδόσεων κατά 2,6% σε σχέση με πέρυσι. Το 28% ήταν οι κορυφαίοι βαθμοί Α-star και Α. Ωστόσο, υπήρξαν και οργισμένες αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των μαθητικών επιδόσεων στην Αγγλία, όπου το 39% των βαθμών σημείωσε πτώση, ενώ μόλις το 2% των μαθητών είδε άνοδο στους βαθμούς του. 

 

Επιπροσθέτως, η επιτροπή ισότητας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι θα παρέμβει, αν μετά από έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε αυτή τη χαριστική κατάσταση που επιβλήθηκε φέτος λόγω κορωνοϊού διαπιστωθεί ότι αδικήθηκαν μαθητές και φοιτητές που προέρχονται από μειονότητες και μη προνομιούχες περιοχές. 

Την ίδια στιγμή, η UCAS, η υπηρεσία αρμόδια για την εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστήμια, αναφέρει ότι ο αριθμός των φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν ήδη κερδίσει μία θέση στα αγγλικά πανεπιστήμια αυξήθηκε κατά σχεδόν 3%  σε σχέση με πέρυσι.

Μέχρι στιγμής, περίπου 359.000 φοιτητές έχουν επιβεβαιώσει την επιλογή του πανεπιστημίου τους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 7.500 που έχουν βρει μια θέση μέσω της εκκαθάρισης σε βαθμούς και επιδόσεις του προηγούμενου διαστήματος. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM