Τέλος τα πάρτι: Η Airbnb «μπλοκάρει» τους κάτω των 25 ετών σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία

Τέλος τα πάρτι: Η Airbnb «μπλοκάρει» τους κάτω των 25 ετών σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία Facebook Twitter
0

Η Airbnb περιορίζει την δυνατότητα ατόμων ηλικίας κάτω των 25 ετών σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία να ενοικιάζουν ολόκληρα σπίτια μέσω της πλατφόρμας προκειμένου να μειώσει τα μη εξουσιοδοτημένα πάρτι. 

Η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης ξεκίνησε πέρυσι να εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα καθώς ταραχώδη πάρτι προκαλούσαν προβλήματα στους γείτονες σε συγκεκριμένες κοινότητες, και με την πανδημία του κορωνοϊού υπάρχει εντονότερη ανησυχία σχετικά με εκδηλώσεις όπου δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις. 

Η Airbnb ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δοκιμάσει σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία την συγκεκριμένη απαγόρευση σε άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών με λιγότερες από τρεις θετικές αξιολογήσεις, ώστε να μην μπορούν να ενοικιάσουν ολόκληρα σπίτια κοντά στον τόπο διαμονής τους. 

Όσοι χρήστες έχουν τουλάχιστον τρεις θετικές αξιολογήσεις και καμία αρνητική στην Airbnb ή με μακροπρόθεσμα σχέδια δεν υπόκεινται στον περιορισμό, και όλοι οι χρήστες μπορούν να ενοικιάζουν ιδιωτικά δωμάτια και δωμάτια ξενοδοχείου μέσω της πλατφόρμας. 

«Ο περιορισμός έχει σκοπό την προστασία τοπικών κοινοτήτων, επιτρέποντας ωστόσο σε νεαρότερης ηλικίας επισκέπτες να ενοικιάζουν καταλύματα εκτός της περιοχής τους», ανέφερε η Airbnb. 

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την δοκιμή παρόμοιων μέτρων σε ΗΠΑ και Καναδά, και η εταιρία ανέφερε πως ενίσχυσε επίσης την απαγόρευση συγκεντρώσεων που παραβιάζουν τα μέτρα δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ