«Άγρια κολύμβηση»: Φανατικοί του νερού βουτούν σε ποτάμια, λίμνες και κάτω από γέφυρες για να αποφύγουν την πολυκοσμία

«Άγρια κολύμβηση»: Φανατικοί του νερού βουτούν σε ποτάμια, λίμνες και κάτω από γέφυρες για να αποφύγουν την πολυκοσμία Facebook Twitter
Η Bonnie Tsui βουτά στον ποταμό Willamette, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον (Φωτογραφία Φράνσις Ντάνκαν)
0

Το πρώτο καλοκαίρι της πανδημίας στο βόρειο ημισφαίριο σημαδεύτηκε από κατάρρευση του τουρισμού αλλά ο κίνδυνος του κορωνοϊού δεν στάθηκε αρκετός για να κατασβέσει την επιθυμία ορισμένων για κολύμπι, που επιλέγουν τα πιο απίθανα σημεία για να αποφύγουν τον συνωστισμό. 

«Τι κάνεις όταν είσαι αποκλεισμένος σε ένα μέρος, σε μία ατέλειωτη παύση των μετακινήσεων; Όταν οι κοντινές και οικείες πισίνες με χλωριωμένο νερό είναι κλειστές;» αναρωτιέται η συγγραφέας Bonnie Tsui και θιασώτρια του άτυπου κινήματος "Wild Swimming" («Άγρια Κολύμβηση»). 

«Όλο και πιο απεγνωσμένος κάτω από τον αυγουστιάτικο ήλιο, αρχίζεις να βλέπεις τους ωκεανούς, τα ποτάμια, τις λίμνες και τα κοντινά ρεύματα με άλλο μάτι [...] Δεν μπορείς να πάρεις αυτό που θες αμέσως ή το ίδιο εύκολα και προσαρμόζεσαι», λέει η Tsui που έγινε γνωστή με το βιβλίο της Why We Swim (Γιατί Κολυμπάμε). 

«Άγρια κολύμβηση»: Φανατικοί του νερού βουτούν σε ποτάμια, λίμνες και κάτω από γέφυρες για να αποφύγουν την πολυκοσμία Facebook Twitter
Μια κολυμβήτρια, στα ρηχά του ποταμού Avon, στο Σόμερσετ της Βρετανίας (Άντονι Μπράουν)

Σε πολλές ανοργάνωτες παραλίες, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν τηρούνται και άνθρωποι σε όλον τον κόσμο στρέφονται σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπου μπορούν να κολυμπήσουν μόνοι τους ή με ελάχιστο κόσμο, αψηφώντας πολλές φορές τον όποιο κίνδυνο. 

Η Tsui δέχεται μηνύματα από «ομοϊδεάτες» της που βουτούν κάτω από γέφυρες, σε ποτάμια και σε ωκεάνιες παραλίες που συχνάζουν ορισμένες φορές καρχαρίες. Η ίδια ζει πλέον στην Καλιφόρνια και, καθώς οι ΗΠΑ μετρούν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα, προτιμά τους τελευταίους μήνες ελαφρώς πιο ριψοκίνδυνες βουτιές στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο ή σε αμμουδιές του Ειρηνικού. 

«Πριν την πανδημία κολυμπούσα αρκετά πρωινά στην πισίνα, θερμαινόμενη με σταθερή θερμοκρασία όλον τον χρόνο [...] Τώρα η επαφή μου με το νερό υπαγορεύεται από την φύση. Αν πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ή υπάρχουν θέματα ποιότητας ή κάποια καταιγίδα, δεν μπορώ να μπω. Είναι μία εξάσκηση στο να αφήνω τον έλεγχο». 

«Άγρια κολύμβηση»: Φανατικοί του νερού βουτούν σε ποτάμια, λίμνες και κάτω από γέφυρες για να αποφύγουν την πολυκοσμία Facebook Twitter
Κολυμβητές στον ποταμό Yangtze στη Γουχάν της Κίνας. 6 Ιουλίου (Φωτογραφία GETTY IMAGES)

«Καθώς προετοιμάζομαι να πετάξω πίσω στην ανατολική ακτή, σε ένα ταξίδι με αγαπημένους σε μια φρικτή εποχή, με καταλαμβάνει το άγχος», γράφει στον Guardian. «Τόσα πολλά είναι άγνωστα. Κι όμως σκέφτομαι το κολύμπι και ειδικά το «άγριο» κολύμπι, ως μια αέναη διδαχή της αντιμετώπισης των φόβων μας». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ