Μωρό γεννήθηκε την στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό - Η συγκλονιστική εικόνα του πατέρα με τον γιο του

Μωρό γεννήθηκε την στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό - Η συγκλονιστική εικόνα του πατέρα με τον γιο του Facebook Twitter
0

Η Κριστάλ είχε μόλις γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι και μαζί με τον σύζυγό της Τζαντ απολάμβαναν τη στιγμή που γίνονταν για πρώτη φορά γονείς, όταν ένιωσαν το κτίριο του νοσοκομείου Al Roum στη Βηρυτό να σείεται από την ισχυρή έκρηξη.

Ο Τζαντ πήρε αμέσως τον γιο του αγκαλιά θέλοντας να τον προστατεύσει και η Κριστάλ έμεινε πάνω σ' ένα κρεβάτι γεμάτο θραύσματα από σπασμένα τζάμια.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήμασταν στο δωμάτιο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν καταλάβαμε τι είχε συμβεί. Όλα διαλύθηκαν, τίποτα δεν είχε μείνει στη θέση του. Πήρα γρήγορα το παιδί μου αγκαλιά για να το προστατεύσω κι έτρεξα να βρω μια γωνιά να κρυφτώ καθώς φοβόμουν μια δεύτερη έκρηξη», τονίζει σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την Βηρυτό, ο Τζαντ Σαουάγια.

Η φωτογραφία του νεαρού πατέρα στο πάτωμα του διαδρόμου να κρατά σφιχτά το νεογέννητο γιο του, πάνω στα γεμάτα κηλίδες αίματος ρούχα του, λίγα λεπτά μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, συγκλονίζει.

Μωρό γεννήθηκε την στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό - Η συγκλονιστική εικόνα του πατέρα με τον γιο του Facebook Twitter
Τη φωτογραφία παραχώρησε ο Τζαντ Σαουάγια.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τζαντ επέστρεψε στο δωμάτιο για να βοηθήσει τη σύζυγό του προκειμένου να φύγουν από το νοσοκομείο. Έχοντας γεννήσει μόλις ένα τέταρτο της ώρας πριν, η Κριστάλ χρειάστηκε να κατεβεί πέντε ορόφους με τις σκάλες, μέσα στον πανικό που επικρατούσε παντού.

«Δεν ξέραμε τι πραγματικά συνέβη. Όλα γύρω μας ήταν κατεστραμμένα, αίμα και τραυματίες παντού», λέει ο νεαρός πατέρας, ο οποίος το μόνο που σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ήταν να μεταφέρει τη σύζυγο και τον γιο του σε άλλο νοσοκομείο που δεν είχε πληγεί από την έκρηξη.

«Εκείνη τη στιγμή του απόλυτου χάους βρήκαμε τη δύναμη να σκεφτούμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι κι έτσι πήγαμε σ' ένα άλλο νοσοκομείο, που ευτυχώς μας δέχθηκαν», σημειώνει ο Τζαντ.

«Γιατροί και νοσηλευτές είναι οι ήρωες μας»

 

Αυτοί, όμως, στους οποίους το νεαρό ζευγάρι θα χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, αφού τους βοήθησαν και τους φρόντισαν παρ' όλο που και οι ίδιοι είχαν τραυματιστεί.

«Είναι ήρωες. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο ευγνώμων είμαι για όλα όσα έκαναν για εμάς», υπογραμμίζει ο πατέρας του μικρού Ναμπίλ, όπως είναι το όνομα του αγοριού.

Οι σκοτεινές αυτές στιγμές θα παραμείνουν παντοτινά χαραγμένες στη μνήμη της Κρίσταλ και του Τζαντ αλλά τώρα που το αρχικό σοκ έχει κάπως ξεπεραστεί, αφού έχουν επιστρέψει πλέον στο σπίτι τους και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ήδη σκέφτονται την επόμενη μέρα.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να χτίσουμε ένα όμορφο μέλλον για τον γιο μας. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι αν πρέπει να μείνουμε εδώ ή να πάμε αλλού», λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός πατέρας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ