Ισπανία: Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Ιούνιο - Υπερδιπλασιασμός στην Ιταλία

Ισπανία: Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Ιούνιο - Υπερδιπλασιασμός στην Ιταλία Facebook Twitter
EPA
0

Μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσαν σήμερα Ισπανία και Ιταλία. 

Οι ισπανικές αρχές έκαναν γνωστό την Τετάρτη ότι κατέγραψαν 1.772 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ήρθη η καραντίνα, τον Ιούνιο.

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από δύο περιφέρειες της Ισπανίας. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 28.499. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 305.767, από 302.814. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον αναρρώσει.

Υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων στην Ιταλία 

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τα κρούσματα έφτασαν τα 384, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν 190.

Συνολικά, στην χώρα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 284.803. Δέκα άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους, ενώ χθες ο αριθμός των νεκρών είχε περιοριστεί στους 5. Στα ιταλικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 764 ασθενείς με συμπτώματα της covid -19, ενώ 41 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 11.841 ασθενείς, τέλος, είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, πρόκειται σύντομα να ζητήσει να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης στα πούλμαν και λεωφορεία, με μείωση της πληρότητάς τους κατά 50%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ