Ιταλία: Αυστριακός τουρίστας έσπασε τρία δάχτυλα από άγαλμα του 19ου αιώνα - Για να βγάλει σέλφι

Ιταλία: Αυστριακός τουρίστας έσπασε τρία δάχτυλα από άγαλμα του 19ου αιώνα - Για να βγάλει σέλφι Facebook Twitter
Ιταλία: Αυστριακός τουρίστας έσπασε τρία δάχτυλα από άγαλμα του 19ου αιώνα - Για να βγάλει σέλφι (news.artnet.com)
0

Η αστυνομία στην Ιταλία εντόπισε έναν 50χρονο Αυστριακό τουρίστα, που έσπασε τρία δάχτυλα από ένα άγαλμα του 19ου αιώνα σε ένα μουσείο καθώς πόζαρε για μία σέλφι με το έργο τέχνης.

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Ιουλίου στο Μουσείο Gipsoteca στο Possagno, στη βόρεια Ιταλία, δήλωσε στο CNN ο Treviso Carabinieri, της τοπικής στυνομίας.

Ο 50χρονος τουρίστας φέρεται να κατέστρεψε το 200ων ετών άγαλμα της Paolina Bonaparte του δημιουργού Antonio Canova.

Ο άντρας, δε, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, εντοπίστηκε από κάμερα παρακολούθησης όταν πήδηξε πάνω στη βάση του αγάλματος για να βγάλει μία σέλφι και τότε, όπως φαίνεται στο υλικό, έσπασε ακούσια τρία δάχτυλα των ποδιών του.

Ο Canova, γλύπτης που έζησε από το 1757-1822, ήταν διάσημος για τα μαρμάρινα αγάλματά του.

Η αστυνομία είπε στο CNN ότι ο άντρας ήταν μαζί με μια ομάδα οκτώ αυστριακών τουριστών και μετά τον ελιγμό του έσπασε τρία δάχτυλα από το δεξί πόδι του αγάλματος.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να προκληθεί περαιτέρω ζημιά στη βάση του γλυπτού, που μένει να διαπιστώσουν οι εμπειρογνώμονες του μουσείου».

Ο Vittorio Sgarbi, πρόεδρος του Ιδρύματος Antonio Canova, σε μια ανάρτηση στο Facebook, ζητά από την αστυνομία «σαφήνεια και αυστηρότητα». Έγραψε ότι ο άντρας δεν πρέπει να «παραμείνει ατιμώρητος και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η πληγή σε ένα έργο του Canova είναι απαράδεκτη»

Ο δράστης, που εντοπίστηκε μέσω της συζύγου του, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ήταν αναστατωμένος και στη συνέχεια ομολόγησε μετανιωμένος την «ηλίθια κίνησή του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον, το δικαστήριο της περιοχής θα επιληφθεί του θέματος και θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει αγωγή.


Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που για χάρη μίας σέλφι καταστρέφονται έργα τέχνης.

Τον Οκτώβριο του 2018, μια γυναίκα κατέστρεψε δύο έργα τέχνης, από τους Francisco Goya και Salvador Dali, όταν τα χτύπησε στην προσπάθειά της να τραβήξει μία σέλφι σε μια γκαλερί στο Yekaterinburg της Ρωσίας.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM