Κίνα: Άνοιξε για το κοινό η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

Κίνα: Άνοιξε για το κοινό η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο Facebook Twitter
Κίνα: Άνοιξε για το κοινό η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο
0

Η γυάλινη γέφυρα της Κίνας στη νότια επαρχία Guangdong προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές συγκινήσεις.

Η γέφυρα που εκτείνεται στα Τρία Φαράγγια του Huangchuan στο Lianzhou έχει μήκος 526 μέτρα και είναι σήμερα η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο.

Η κατασκευή προσφέρει υπέροχη θέα στην περιοχή των τριών φαραγγιών, είναι χτισμένη πάνω από τον ποταμό Lianjiang και παρουσιάστηκε στο κοινό στις 18 Ιουλίου.

Λίγο μετά το άνοιγμα, οι εκπρόσωποι των Guinness World Records αποφάνθηκαν ότι η κατασκευή αποτελεί την  μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο.

Η γέφυρα έχει τέσσερα επίπεδα «παρατήρησης» για το κοινό στη μέση και μπορεί να φιλοξενήσει 500 τουρίστες ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιείται μόνο για πεζούς αλλά προσφέρονται και εμπειρίες bungee jumping. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν τρία στρώματα από πλαστικοποιημένο γυαλί πάχους 4,5 εκατοστών.

Η γέφυρα υπολογίζεται ότι κόστισε 43 εκατ. δολάρια.

Το 2019, η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο βρισκόταν στο Huaxi World Adventure Park στην επαρχία Jiangsu στην ανατολική Κίνα.

Η γέφυρα μήκους 518 μέτρων κρέμεται πάνω από 100 μέτρα από το επίπεδο του εδάφους στο πάρκο και είναι κατασκευασμένη με ειδικό γυαλί πάχους 3,5 εκατοστών.

Κάθε τζάμι του ειδικού γυαλιού μπορεί να αντέξει έως 4,7 τόνους. Κατά μέσο όρο, η γυάλινη γέφυρα μπορεί να υποστηρίξει περίπου 2.600 άτομα κάθε φορά.

Η εμπειρία του να περπατήσει κανείς πάνω στη γέφυρα είναι τρομακτική όχι λόγω του διαφανούς δαπέδου, αλλά για τα ηχητικά και οπτικά εφέ της θραύσης γυαλιού, σύμφωνα με το Ruptly.

Το μοτίβο δε, του ιστού αράχνης στην επιφάνεια καθώς οι τουρίστες περπατούν πάνω, τους κάνει να πιστεύουν ότι η γυάλινη γέφυρα σπάει.

Η γυάλινη γέφυρα του Huaxi στο World Adventure Park είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο. Ωστόσο είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Με πληροφορίες του South China Morning Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ