Τελεσίγραφο Ερντογάν στους διαδηλωτές

Τελεσίγραφο Ερντογάν στους διαδηλωτές Facebook Twitter
3

Στη λογική του μαστιγίου και του καρότου κινείται η τουρκική κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης, Χουσεΐν Τσελίκ, κάλεσε τους διαδηλωτές να εκκενώσουν άμεσα το πάρκο Γκεζί. Ταυτόχρονα πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έτσι ώστε οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης να αποφανθούν για την τύχη του.

«Η φωνή των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν και να εκφράσουν τα αιτήματά τους, ακούστηκε. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν. Αλλά έτσι λειτουργεί η δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Τσελίκ.

«Θεωρούμε αναγκαίο το πάρκο Γκεζί να παραμείνει πάρκο. Η βία πρέπει να σταματήσει και πρέπει να ξεκινήσει έρευνα ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε πως όταν η βία σταματήσει οριστικά, ο διάλογος θα συνεχιστεί», σχολίασε από την πλευρά της η Ιπέκ Ακπινάρ, εκπρόσωπος των διαδηλωτών που συναντήθηκαν με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Από το δημοψήφισμα θα εξαιρείται η προγραμματισμένη κατεδάφιση του πολιτιστικού κέντρου Ατατούρκ που εξαγριώνει επίσης τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κτίριο είναι επιρρεπές σε σεισμούς και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Πηγή: Euronews

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Αυτη τη στιγμη, στο BBC Radio 4, η εκπομπη του Jonathan Freedland, δημοσιογραφου της Guardian, παρομοιαζει τα γεγονοτα στην Τουρκια με τη σταση του Νικα. Εγω το εκανα εδω πριν βδομαδες! Ετσι, για να ξερετε ποσο τυχεροι ειστε!