Το Μέιν πρόσθεσε την ουδέτερη κατηγορία «Χ» για το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Το Μέιν πρόσθεσε την ουδέτερη κατηγορία «Χ» για το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης Facebook Twitter
0

Το Μέιν έγινε η 12η Πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει νομικά τους non binary πολίτες με ακριβή πιστοποιητικά γέννησης, ανακοίνωση που έκανε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Non-binary Ατόμων. 

Οι κάτοικοι του Μέιν μπορούν πλέον να ζητούν την έκδοση του πιστοποιητικού γέννησής τους με το διακριτικό «X» αντί για «M» και «F», για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη, ενήλικα άτομα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μη δυαδικό δείκτη στο πιστοποιητικό γέννησής τους καταθέτοντας μια φόρμα και μια «ατομική υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν το πιστοποιητικό τους να ευθυγραμμιστεί με την ταυτότητα φύλου τους».

Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα για το ανήλικο παιδί τους αφού καταθέσουν «μια δήλωση ενός εξουσιοδοτημένου γιατρού ή παρόχου ψυχικής υγεία ο οποίος θα επιβεβαιώνει ότι η αλλαγή -στα έγγραφα- του φύλου του ατόμου συμφωνεί με την ταυτότητα φύλου του ατόμου».

Επίσης μπορούν να επιλέξουν την «non-binary επιλογή» στο πιστοποιητικό κατά την γέννησή του και να το ενημερώσουν αργότερα αν χρειαστεί.

Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν μεγάλες αλλαγές στις ζωές των τρανς ατόμων σαν και εμένα και στις ζωές των ατόμων που δεν είναι αποκλειστικά άντρες ή γυναίκες. Έχω ακούσει από τόσα πολλά άτομα, όπως επίσης και από γονείς τρανς και gender expansive νεολαίας, οι οποίοι εκνευρίζονται πάρα πολύ με την αναχρονιστική διαδικασία που υπάρχει. Ελπίζω τα νέα για αυτές τις απαραίτητες αλλαγές να φέρουν λίγο φως στους ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε», σχολίασε η Gia Drew από το Equality Maine.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM