Ο Τραμπ «δεν θέλει να τους βλέπει»: Τα πορτρέτα των Κλίντον και Μπους εξαφανίστηκαν από το φουαγιέ του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ «δεν θέλει να τους βλέπει»: Τα πορτρέτα των Κλίντον και Μπους εξαφανίστηκαν από το φουαγιέ του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν θέλει να βλέπει - ούτε και να βλέπουν άλλοι - τα πορτρέτα δύο προκατόχων του στον Λευκό Οίκο. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο CNN, τα επίσημα πορτρέτα τόσο του Μπιλ Κλίνοτν όσο και του Τζορτζ Μπους, αφαιρέθηκαν από το μεγάλο φουαγιέ του Λευκού Οίκου και μεταφέρθηκαν στην «Παλιά Οικογενειακή Τραπεζαρία», έναν χώρο που σπάνια χρησιμοποιείται πια. 

Όπως αποκαλύπτει η ίδια πηγή, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ δεν ήθελαν τα συγκεκριμένα πορτρέτα να είναι σε κοινή θέα κατά τις δημόσιες ξεναγήσεις στον Λευκό Οίκο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ, η συγκεκριμένη τραπεζαρία χρησιμοποιείται κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος και δεν φιλοξενείται καμία επίσημη εκδήλωση. 

Πλέον ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να βλέπει τα συγκεκριμένα πορτρέτα όταν κατευθύνεται ή αποχωρεί από το Οβάλ Γραφείο. Η γραμματέας του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany, δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο για το ρεπορτάζ. 

Παραδοσιακά, τα πορτρέτα σχετικά πρόσφατων προκατόχων κρέμονται στον χώρο υποδοχής του Λευκού Οίκου. Όμως τα πορτρέτα των Κλίντον και Μπους αντικαταστάθηκαν από αυτά του Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ (που ήταν πρόεδρος από το 1897 έως το 1901) και του Θίοντορ Ρούσβελτ που διαδέχτηκε τον ΜακΚίνλεϊ στις αρχές του περασμένου αιώνα (1901-1909). 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε έγινε η μετακίνηση των πορτρέτων του Μπους και του Κλίντον. Η τελευταία φορά που τα είδε κάποιος επισκέπτης ήταν στις 8 Ιουλίου, όταν ο πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador μίλησε με τον Τραμπ στην αίθουσα Cross. 

Η παράδοση θέλει επίσης τους προέδρους των ΗΠΑ να διοργανώνουν μια τελετή αποκαλυπτηρίων για το πορτρέτο του προηγούμενου προέδρου στην Ανατολική Πτέρυγα, αν και υπάρχουν αναφορές από τον Μάιο πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει για το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα από τον Τραμπ. 

Με πληροφορίες από CNN και People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ