Αυστραλία: Πρόστιμο σε εταιρεία που διαφήμιζε «αντιιικά» αθλητικά ρούχα

Αυστραλία: Πρόστιμο σε εταιρεία που διαφήμιζε «αντιιικά» αθλητικά ρούχα Facebook Twitter
0

Πρόστιμο επιβλήθηκε στην Αυστραλία σε εταιρεία που διαφήμιζε «αντιιικά» αθλητικά ρούχα.

Στην εταιρεία Lorna Jane επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 28.000 δολαρίων, για τους ισχυρισμούς στην ιστοσελίδα της ότι τα «αντιιικά αθλητικά ρούχα» προστατεύουν από μολύνσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι αποτελεσματικά απέναντι στον κορωνοϊό.

«Αυτού του είδους η διαφήμιση μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την κοινότητα της Αυστραλίας, δημιουργώντας ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας και παρακινώντας τους ανθρώπους να είναι λιγότερο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την υγιεινή και τις κοινωνικές αποστάσεις», δήλωσε ο Τζον Σκέριτ, υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας.

Στην ιστοσελίδα η εταιρεία έκανε αναφορά στον κορωνοϊό, σε μια περιγραφή για «μη τοξικές σταγόνες» που υποστηρίζει ότι δημιουργούν μια «μόνιμη, χωρίς χημικά ασπίδα» που προστατεύει από τις μολυσματικές ασθένειες.

Η εταιρεία ήδη άλλαξε τον χαρακτηρισμό των ρούχων, τα οποία πλέον τα προωθεί ως «αντιβακτηριακά», ενώ σε ανακοίνωση ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να ισχυριστεί ότι τα προϊόντα της προστατεύουν πλήρως όσους τους φορούν, αλλά ότι παρέχουν «μια επιπλέον προστασία, όπως τα αντισηπτικά χεριών».

«Δεν προσπαθούμε με κανέναν τρόπο να αποκομίσουμε κέρδος από τον φόβο για τον κορωνοϊό», επεσήμανε ακόμη η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία αρχικά τον κορωνοϊό, αλλά το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έξαρση στη Μελβούρνη και έχουν ληφθεί νέα μέτρα.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM