Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 70.000 τα νέα κρούσματα -«Όχι» από τον Τραμπ σε υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 70.000 τα νέα κρούσματα -«Όχι» από τον Τραμπ σε υποχρεωτική χρήση μάσκας Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ, καθώς τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν πάνω από τις 70.000, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται κατά της εντολής για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 70.674 νέες μολύνσεις, έπειτα από το ρεκόρ των 77.499 νέων κρουσμάτων της Πέμπτης. Επιπλέον, την Παρασκευή τουλάχιστον 912 έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ημέρα με περισσότερους από 900 νεκρούς.

Το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς κάνει λόγο για νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 77.638 μολύνσεις σε ένα 24ωρο και 927 θανάτους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έως τις 20:30 της Παρασκευής (3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ελλάδα), ενώ οι αριθμοί διαφέρουν ανάλογα με το πότε «κλείνει» το 24ωρο σε κάθε καταμέτρηση. Πάντως, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται σε 41 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters που συγκρίνει τις μολύνσεις των τελευταίων 15 ημερών με εκείνες που είχαν καταγραφεί δύο εβδομάδες νωρίτερα. Στις ΗΠΑ έως τώρα 139.128 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

«Όχι» Τραμπ σε υποχρεωτική χρήση μάσκας

Παρότι ο ιός σαρώνει, ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εθνικό επίπεδο. Για μία ακόμη φορά, διαφωνεί δημόσια με τις τοποθετήσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου της ομάδας του Λευκού Οίκου για την πανδημία.

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι κάλεσε την πολιτική ηγεσία να είναι «όσο πιο δυναμική γίνεται», προκειμένου να φορούν οι άνθρωποι μάσκα. «Είναι πραγματικά σημαντικό, πρέπει όλοι να τις χρησιμοποιούμε», τόνισε. Σε κάποιες πολιτείες η μάσκα έχει γίνει υποχρεωτική σε ανοιχτούς χώρους, ενώ σε άλλες έχουν γίνει συστάσεις για αυτό.

Όμως ο Τραμπ- που μέχρι πριν από λίγες ημέρες αρνούνταν να εμφανιστεί δημόσια με μάσκα- δήλωσε ότι διαφωνεί με μια εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εθνικό επίπεδο. «Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια κάποια ελευθερία», συμπλήρωσε, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Fox.

Ο δρ. Φάουτσι δεν είναι ο μόνος που μιλά δημόσια για την ανάγκη της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) με ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας κάλεσαν όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα.

«Δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στον κορωνοϊό. Οι μάσκες είναι ένα από τα ισχυρά όπλα που έχουμε για να επιβραδύνουμε και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται καθολικά εντός μιας κοινότητας», τόνισε ο διευθυντής του CDC, δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC, ΑΠΕ

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM