Ο ΠΟΥ έστειλε στην Κίνα 2 ειδικούς- Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Ο ΠΟΥ έστειλε στην Κίνα 2 ειδικούς- Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε δύο ειδικούς στην Κίνα, προκειμένου να οργανώσει έρευνα για την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού.

Τα δύο στελέχη του Οργανισμού ειδικεύονται στη ζωολογία και την επιδημιολογία. Θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες, για να καθορίσουν το πεδίο και το χρονοδιάγραμμα της έρευνας, εξήγησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις.

«Είναι η προκαταρκτική ομάδα, που θα επεξεργαστεί το χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε. Αυτό θα περιλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων και για τη σύνθεση της πλήρους ομάδας και των προσόντων που είναι απαραίτητα, πρόσθεσε.

«Ένα από τα μεγάλα ζητήματα για τα οποία όλοι ενδιαφέρονται είναι να ερευνηθεί αν πέρασε ή όχι από τα ζώα στον άνθρωπο και από τι ζώο», τόνισε η Χάρις. «Ξέρουμε ότι έχει πολλές ομοιότητες με τον ιό στη νυχτερίδα, αλλά πέρασε από ένα ενδιάμεσο είδος; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν θα διαδραματίσει κανένα ρόλο στην ανεξάρτητη ομάδα, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, για τη διερεύνηση του χειρισμού της πανδημίας, διευκρίνισε η Χάρις. «Από εδώ και πέρα θα απέχουμε τελείως», τόνισε.


Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ