Ν. Ζηλανδία: Το έσκασε από δομή καραντίνας για να αγοράσει αλκοόλ- 3ο περιστατικό σε μία εβδομάδα

Ν. Ζηλανδία: Το έσκασε από δομή καραντίνας για να αγοράσει αλκοόλ- 3ο περιστατικό σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας το έσκασε από ξενοδοχείο καραντίνας στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να πάει να αγοράσει αλκοόλ. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό αυτού του είδους την τελευταία εβδομάδα.

Την Τετάρτη ένας 30άρης το είχε σκάσει από ξενοδοχείο καραντίνας στο Όκλαντ, για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πριν από αυτόν, γυναίκα πήδηξε φράχτη για να το σκάσει από δομή καραντίνας. Χάθηκε όμως και ζήτησε οδηγίες από διερχόμενο αστυνομικό, προκειμένου να επιστρέψει.

Έπειτα από αυτά τα δύο περιστατικά, οι αρχές της Ν. Ζηλανδίας τοποθέτησαν αστυνομικούς στις δομές καραντίνας. Παρόλα αυτά, υπήρξε και τρίτος «δραπέτης». Πρόκειται για έναν 50άρη, που διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών, έκοψε τον φράχτη και το έσκασε για να πάει σε κάβα.

Ο άνδρας είχε φτάσει στη Ν. Ζηλανδία από το Σίδνεϊ την 1η Ιουλίου. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε δύο τεστ, αμφότερα αρνητικά στον κορωνοϊό. Μετά την «απόδραση» συνελήφθη και αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές πήγαν στην κάβα που επισκέφθηκε ο άνδρας, όπου έγινε απολύμανση.

Ο υπουργός Υγείας της Ν. Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, αμφότερα σε δομές καραντίνας. «Έχουν περάσει 70 ημέρες από το τελευταίο κρούσμα κορωνοϊού από άγνωστη πηγή, στην κοινότητα», σημείωσε. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.192 μολύνσεις, ενώ κανένας δεν νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ