Εργαζόμενος στο γραφείο της Μέρκελ κατηγορείται για κατασκοπεία- Για λογαριασμό της Αιγύπτου

Εργαζόμενος στο γραφείο της Μέρκελ κατηγορείται για κατασκοπεία- Για λογαριασμό της Αιγύπτου Facebook Twitter
EPA
0

Εργαζόμενος στο γραφείο Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ κατηγορείται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Αιγύπτου, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Ο άνδρας εργαζόταν στην υπηρεσία επισκεπτών, στο γραφείο τύπου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (BPA), επικεφαλής του οποίου είναι ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με την Bild.

Η αστυνομία έλαβε «διοικητικά μέτρα» σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν διαπιστώθηκε ότι «εργαζόταν για χρόνια για υπηρεσία πληροφοριών της Αιγύπτου», σύμφωνα με έκθεση.

Πρόκειται για εργαζόμενο μέσου επιπέδου, κάτι που σημαίνει ότι είχε δώσει εξετάσεις και είχε ολοκληρώσει εκπαίδευση τουλάχιστον δύο ετών. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι σε βάρος του άνδρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία και ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη. «Δεν θα κάνουμε σχόλια για έρευνες που είναι σε εξέλιξη ή για ζητήματα που αφορούν το περιστατικό», περιορίστηκε να πει ο Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αιγυπτιακές υπηρεσίες προσπαθούν να στρατολογήσουν Αιγύπτιους που ζουν στη Γερμανία, για σκοπούς των υπηρεσιών πληροφοριών, μέσω των επισκέψεών τους στις αιγυπτιακές διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία και των ταξιδιών τους στην Αίγυπτο», αναφέρει η έκθεση.

Το Βερολίνο εκτιμά ότι οι αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για Αιγύπτιους που ζουν στη Γερμανία και πιθανόν να είναι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Επίσης, έδειχναν ενδιαφέρον για τα μέλη της κοινότητας των Κοπτών.

Με πληροφορίες από AFP, DW/ dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ