Βουλγαρία: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα λόγω κορωνοϊού - Νέα μέτρα και για τις συναθροίσεις

Βουλγαρία: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα λόγω κορωνοϊού - Νέα μέτρα και για τις συναθροίσεις Facebook Twitter
Βουλγαρία: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα λόγω κορωνοϊού - Νέα μέτρα και για τις συναθροίσεις (Unsplash)
0

Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλαμπ κλείνουν στην Βουλγαρία ενώ απαγορεύονται και οι θεατές σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, μετά την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, απαγορεύονται και οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 30 ατόμων καθώς παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η Βουλγαρία έχει καταγράψει 6.342 κρούσματα και 259 θανάτους μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημειώνει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μόνο σήμερα σημειώθηκαν 240 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, και ο υπουργός δήλωσε πως αναμένεται ανάλογη αύξηση και τις επόμενες ημέρες.

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά θα επαρκέσουν για να σταματήσει η ανοδική τάση. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στους σχολικούς χορούς και στις συγκεντρώσεις πολλών ανθρώπων σε έναν χώρο», είπε στους δημοσιογράφους ο Ανάνιεφ.

Δεκάδες άνθρωποι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από από χορό σχολείου στο Βέλικο Τάρνοβο.

Επίσης καταγράφηκαν πολλές παραβάσεις στους κανόνες για τήρηση της κοινωνικής απόστασης όταν επιτράπηκε η είσοδος σε θεατές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στις αρχές Ιουνίου.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Lokomotiv Plovdiv και της CSKA Σόφιας θα διεξαχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, καθώς παίκτες της Lokomotiv, αξιωματούχοι των ομάδων και δεκάδες οπαδοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους, αλλά στο 50% της χωρητικότητάς τους και με υποχρεωτικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, είπε ο υπουργός.

Οι γάμοι, οι σχολικοί χοροί και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα επιτρέπονται παρουσία μόνο έως 30 ανθρώπων, τόσο τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Η Βουλγαρία έχει επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας στη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου ώστε ο υπουργός Υγείας να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην επιβολή μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ