ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Καμπότζη: Επαρχία απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου - Η πρώτη στη χώρα

Καμπότζη: Επαρχία απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου - Η πρώτη στη χώρα Facebook Twitter
EPA
0

Μια επαρχία στην Καμπότζη έγινε η πρώτη στη χώρα που απαγόρευσε την πώληση και την κατανάλωση κρέατος σκύλου.

Η Siem Reap, περισσότερο γνωστή ως η περιοχή όπου βρίσκεται το θρυλικό σύμπλεγμα ναών Άνγκορ Βατ, θεωρείται από τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων ως «κόμβος» για την πώληση σκυλίσιου κρέατος.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορεία (AFP), η νέα απαγόρευση θα περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης άνω των πέντε χρόνων ή πρόστιμο έως και 12.200 δολαρίων.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί ανάλογες, πρόσφατες πρωτοβουλίες σε άλλα μέρη της Ασίας και φιλοδοξείται πως θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλα κράτη.

Η κατανάλωση σκυλίσιου κρεάτος δεν είναι διαδεδομένα στην Καμπότζη, όπου ποσοστό μικρότερο του 12% το τρώσει σε τακτική βάση, σύμφωνα με την οργάνωση Four Paws, η οποία ωστόσο αναγνωρίζεται την περιοχή Siem Reap ως «βασικό κέντρο εμπορίου» του είδους.

Όπως εξήγησε στο Reuters ο διευθυντής του τμήματος Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της περιοχής, ο τουρισμός οδήγησε στην αύξηση ζήτησης για κρέας σκύλου: «Το συγκεκριμένο είδος εξελίχθηκε σε δημοφιλές μετά τις αφίξεις ξένων, ιδίως Νοτιοκορεατών».

«Ελπίζουμε πως η Siem Reap θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα ώστε να προστατευτούν οι ζωές εκατομμυρίων σκύλων» λέει η δρ. Κάθριν Πόλακ της Four Paws νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Humane Society International (HSI), 30 εκατομμύρια σκύλοι θανατώνονται κάθε χρόνο στην Ασία για το κρέας τους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM