Αμερικανοί στην Κύπρο για πρόγραμμα εκπαίδευσης του κυπριακού στρατού

Αμερικανοί στην Κύπρο για πρόγραμμα εκπαίδευσης του κυπριακού στρατού Facebook Twitter
0

Την πρόθεση των ΗΠΑ για πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Προετοιμασίας, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως ανακοίνωσε το philnews.gr, το πρόγραμμα ΙΜΕΤ στην Κυπριακή Δημοκρατία θα αρχίσει από το έτος 2021, αν και εφόσον εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά τη βοήθεια των ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας, προώθησης της περιφερειακής σταθερότητας και δυνατότητες άμυνας, μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και προετοιμασίας.

Μέσω τεχνικών προγραμμάτων και εξειδικευμένες οδηγίες, το ΙΜΕΤ παρέχει στους εκπαιδευόμενους «από συμμαχικά και φιλικά έθνη» χρήσιμη προετοιμασία και εκπαίδευση επί των στρατιωτικών πρακτικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συμμαχιών που προστατεύουν τα αμερικανικά ενδιαφέροντα στην εθνική ασφάλεια.

Η ΙΜΕΤ «διευκολύνει την ανάπτυξη σημαντικών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ ηγετών στον τομέα της άμυνας». Βοηθά επίσης «στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης κοινών διεθνών προκλήσεων και ενισχύει τις σχέσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων συλλογικά».

Σημειώνεται ότι η αμερικανική προσφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία συνάδει στη στρατηγική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην πολιτική των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και τη συνεργασία στα θέματα Ενέργειας. Αμφότερα στοχεύουν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός συνέταιρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της εκβάθυνσης των διμερών σχέσεων, καθώς και στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας», καταλήγει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ