Κορωνοϊός: Η Ινδία ξεπέρασε τη Ρωσία σε κρούσματα, 3η χώρα στον κόσμο πλέον- Πάνω από 697.000

Κορωνοϊός: Η Ινδία ξεπέρασε τη Ρωσία σε κρούσματα, 3η χώρα στον κόσμο πλέον- Πάνω από 697.000 Facebook Twitter
EPA
0

Η Ινδία ξεπέρασε τη Ρωσία και είναι πλέον η τρίτη χώρα στον πλανήτη σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι στη χώρα καταγράφηκαν 23.000 νέα κρούσματα του ιού τις προηγούμενες 24 ώρες. Μία ημέρα νωρίτερα, τα νέα κρούσματα είχαν αγγίξει τα 25.000, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την Ινδία. Πλέον, το σύνολο των μολύνσεων στη χώρα ανέρχονται σε 697.358. Έως τώρα 19.963 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ινδία.

Εξαιτίας αυτής της αύξησης των κρουσμάτων, πλέον η Ινδία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ (2,88 εκατ.) και τη Βραζιλία (1,6 εκατ.). Στο μεταξύ, το νέο προσωρινό νοσοκομείο που στήθηκε στο Νέο Δελχί άρχισε να υποδέχεται ασθενείς με κορωνοϊό. Έχει μέγεθος περίπου 20 γηπέδων ποδοσφαίρου και διαθέτει 10.000 κλίνες.

 

Ήδη, ξενοδοχεία αλλά και αίθουσες δεξιώσεων μετατρέπονται σε νοσοκομεία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα κρούσματα στο Δελχί- όπου ζουν 25 εκατομμύρια άνθρωποι- μπορεί να φτάσουν έως και τα 500.000 μέχρι τα τέλη του μήνα.

Αν και σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν ληφθεί στα τέλη Μαρτίου, τα σχολεία, οι κινηματογράφοι και οι πισίνες παραμένουν κλειστά, ενώ δεν γίνονται διεθνείς πτήσεις. Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους, ενώ απαγορεύονται οι μεγάλες συναθροίσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM