Στην Γερμανία, η υπερχείλιση του Ελβα ανάγκασε 36.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας – Ανχαλτ 8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, φορτηγά, ακόμα και με τανκς από την πόλη Ακεν, μετά την κατάρρευση φράγματος.

 

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην πόλη του Μαγδεμβούργου, εκεί όπου η στάθμη του Έλβα έφτασε τα 7,5 μέτρα με όριο επιφυλακής τα τρία.

 

Στην Πολωνία, το μεγαλύτερο κομμάτι της Βαρσοβίας, έχει καλυφθεί από τόνους νερού. Ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας πλημμύρισε και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη, προκειμένου να σώσουν δεκάδες οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητα τους.

 

Στην Ουγγαρία, η χώρα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η στάθμη του Δούναβη, έφτασε τα 9 μέτρα, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 500 χρόνια. Περισσότεροι από 1300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ 44 δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

 

Με εντολή του Πρόεδρου της χώρας Βίκτορ Ορμπάν, ενισχύονται περαιτέρω τα φράγματα γύρω από την Βουδαπέστη, αφού τα ορμητικά νερά του Δούναβη απειλούν την καρδιά της πρωτεύουσας.

 

Πηγή: Euronews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr