ΗΠΑ: Πολλές πολιτείες επιστρέφουν στους περιορισμούς - Εν όψει 4ης Ιουλίου και λόγω αύξησης κρουσμάτων

ΗΠΑ: Πολλές πολιτείες επιστρέφουν στους περιορισμούς - Εν όψει 4ης Ιουλίου και λόγω αύξησης κρουσμάτων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Εβδομάδες αφότου οι περισσότερες πολιτείες της Αμερικής άρχισαν να αίρουν τα lockdown, πολλές περιοχές αναγκάζονται να επιβάλλουν νέους περιορισμούς σε μία προσπάθεια να επιβραδύνουν την αύξηση νέων κρουσμάτων.

Με την 4η Ιουλίου, ημέρα αργίας για τον εορτασμό της Ανεξαρτησιας, να πλησιάζει, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να προλάβουν σκηνές συνωστισμών και συμφόρησης, όπως αυτές που καταγράφηκαν την Ημέρα Μνήμης, όταν κατά χιλιάδες οι πολίτες συνέρρευσαν σε παραλίες, μπαρ και πάρτι.

Τουλάχιστον 12 πολιτείες «πάγωσαν» τα σχέδιά τους περί ανοίγματος επιχειρήσεων και θεαμάτων, φιλοδοξώντας έτσι να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Κάποιες περιοχές, μάλιστα, έδωσαν οδηγία να ξανακλείσουν τα μπαρ, ενώ οι παραλίες σε Μαϊάμι, Φορτ Λοντερντέιλ και Παλμ Μπιτς έκλεισαν για το κοινό εν όψει του Σαββατοκύριακου της αργίας.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα αποφάσισε την Παρασκευή να αναστείλει την κατανάλωση αλκοόλ στα μπαρ.

 
Αντιστοίχως, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια έδωσε εντολή για κλείσιμο των μπαρ σε επτά κομητείες: Λος Άντζελες, Φρέσνο, Ιμπίριαλ, Κερν, Κινγκς, Σαν Χοακίν και Τουλάρε.

Ο Τεξανός ομόλογός του, που αντιμετωπίζει επίσης μια ανησυχητική αύξηση νέων κρουσμάτων στην πολιτεία του, διέταξε το κλείσιμο των μπαρ και ελάττωσε τη δυνατότητα υποδοχής πελατών στα εστιατόρια στο 50% έναντι 75% από τη 12η Ιουνίου.

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε επίσης «παύση» στη διαδικασία άρσης των μέτρων καραντίνας. Σύμφωνα με τις αρχές, τα κομμωτήρια, κουρεία, οι εξωτερικοί χώροι των μπαρ που αναμενόταν να ανοίξουν τη Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένουν.

Οι ανακοινώσεις αυτές ήρθαν μετά από μία ιδιαίτερα ανησυχητική εβδομάδα για τις ΗΠΑ, όπου πολλές πολιτείες είδαν ξανά αύξηση ρεκόρ στα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, 31 πολιτείες κατέγραψαν άνοδο κρουσμάτων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα (Αλαμπάμα, Αλάσκα, Αριζόντα, Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Φλόριντα, Τζόρτζια, Άινταχο, Ιλινόι, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μέιν, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Μισισιπής, Μοντάνα, Νεβάδα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Πενσιλβάνια, Νότια Καρολίνα, Τέξας, Γιούτα, Βερμόντ, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσι και Γουαϊόμινγκ)

Αυτή τη στιγμή, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά για άλλη μια φορά, με μοναδικό τους στόχο να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψουν δεύτερο lockdown.

Μάλιστα, μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών υποδεικνύει πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι 24 φορές υψηλότερος από αυτόν που έχει καταγραφεί.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ