Νέο Μεξικό: Τρία άτομα νεκρά κι ένα με προσωρινή τύφλωση μετά από κατανάλωση αντισηπτικού χεριών

Νέο Μεξικό: Τρία άτομα νεκρά κι ένα με προσωρινή τύφλωση μετά από κατανάλωση αντισηπτικού χεριών Facebook Twitter
0

Τρεις άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Μεξικό κι ένας έχασε προσωρινά την όρασή του από δηλητηρίαση μεθανόλης, όταν ήπιαν αντισηπτικό χεριών, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας Υγείας του Νέου Μεξικού.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε η ίδια υπηρεσία, άλλοι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Και οι επτά πιστεύεται πως κατανάλωσαν αντισηπτικό χεριών που περιείχε μεθανόλη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, τα περιστατικά αυτά αναφέρθηκαν εντός Μαΐου στο τοπικό Κέντρο Δηλητηριάσεων και σχετίζονται με αλκοολισμό.

«Αν πιστεύετε πως έχετε ίσως κάνει χρήση ή καταναλώσει απολυμαντικό χεριών που περιέχει μεθανόλη, παρακαλώ ζητήστε βοήθεια. Υπάρχει διαθέσιμο αντίδοτο για δηλητηρίαση στη μεθανόλη, ωστόσο, όσο πιο σύντομα αντιμετωπιστεί το περιστατικό δηλητηρίασης, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες ανάρρωσης» αναφέρει η υπουργός υγείας της πολιτείας, Κάτι Κούνκελ σε ανακοίνωσή της.

Είναι γνωστό πως κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών λόγω της αλκοόλης που περιέχουν.

Πριν ξεσπάσει, μάλιστα, η πανδημία κορωνοϊού, τα απολυμαντικά χεριών είχαν απαγορευτεί από τα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα καθώς υπήρχε φόβος πως οι κρατούμενοι θα τα έπιναν ή θα τα χρησιμοποιούσαν για να ανάψουν φωτιές. Ωστόσο, τώρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών συνέστησαν στις φυλακές να χαλαρώσουν την απαγόρευση αυτή, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ