Ουκρανία: Ακτιβιστές ύψωσαν τη σημαία του Pride μπροστά από το άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας»

Ουκρανία: Ακτιβιστές ύψωσαν τη σημαία του Pride μπροστά από το άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας» Facebook Twitter
0

Ουκρανοί ακτιβιστές ανέμισαν τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ υπερηφάνειας μπροστά από το Άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, με τη βοήθεια ενός drone.

Πρόκειται για το άγαλμα που στέκεται πάνω από το μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της Ουκρανίας» του 1941-1945. Το άγαλμα βρίσκεται στο Κίεβο, σε ύψος 335 μέτρων. Η ομάδα διοργάνωσης του Kiev Pride, που ακυρώθηκε φέτος λόγω της πανδημίας, ανέλαβε να φέρει σε πέρας το εγχείρημα και τράβηξε βίντεο.

Η Dronarium Ukraine, η εταιρεία drone που χρησιμοποιήθηκε από το Kiev Pride, διαβεβαίωσε για τη νομιμότητα της δράσης: «Οι αεροπορικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και σύμφωνα με τους κανόνες της κρατικής υπηρεσίας» , δήλωσε η εταιρεία.

Στην Ουκρανία η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, κοινωνικές προκαταλήψεις και διακρίσεις. Ενδεικτική των ομοφβικών προκαταλήψεων που επικρατούν, είναι και μια δημοσκόπηση του Democratic Initiatives το 2018 που έδειξε ότι το 47% των Ουκρανών πιστεύει ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ «πρέπει να είναι περιορισμένα».

Ουκρανία: Ακτιβιστές ύψωσαν τη σημαία του Pride μπροστά από το άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας» Facebook Twitter

Με πληροφορίες από pinknews.gr και out

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM