Ιαπωνία: Ένα drive-in «σπίτι του τρόμου»- Κραυγές σε αυτοκίνητα, χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού

Ιαπωνία: Ένα drive-in «σπίτι του τρόμου»- Κραυγές σε αυτοκίνητα, χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Μετά τους drive-in κινηματογράφους και τις συναυλίες, τώρα υπάρχει και ένα «σπίτι του τρόμου» που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, στην Ιαπωνία. Όλα αυτά βέβαια, λόγω κορωνοϊού.

Οι επισκέπτες μπορούν να ουρλιάζουν... ανενόχλητοι- όσο δυνατά θέλουν- μέσα στα αυτοκίνητά τους, παρακολουθώντας τον «φόνο» και τα ζόμπι που πέφτουν πάνω στο όχημα. Αλλά δεν χρειάζονται μάσκα, ούτε να ανησυχούν για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κέντα Ιγουάνα, που είχε αυτή την ιδέα, αυτή η μορφή επίσκεψης στο «σπίτι του τρόμου», μπορεί να είναι ακόμη πιο τρομακτική. «Σε ένα drive-in, οι επισκέπτες είναι περιορισμένοι στο αυτοκίνητο, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον "τρόμο" πριν από το τέλος. Το κάνει ακόμη πιο τρομακτικό για αυτούς», δήλωσε ο 25χρονος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ιαπωνία: Ένα drive-in «σπίτι του τρόμου»- Κραυγές σε αυτοκίνητα, χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού Facebook Twitter

Έπειτα από αρκετές ακυρώσεις, εξαιτίας του κορωνοϊού, ο Ιγουάνα σκέφτηκε να μετατρέψει σε drive-in το «σπίτι του τρόμου», καθώς υπήρχαν τρεις «απαγορευτικές» συνθήκες εν μέσω της πανδημίας: κλειστοί χώροι, με πολύ κόσμο και στενές επαφές. Πριν του έρθει αυτή η ιδέα, οι πελάτες είχαν μειωθεί κατά 80%, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συνήθως, η ομάδα του, Kowagarasetai, προσλαμβάνεται για να προσφέρει τις τρομακτικές υπηρεσίες της σε λούνα παρκ ή αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Κανονικά, οι ηθοποιοί είναι σε χώρο δίχως παράθυρα και ακολουθούν τους επισκέπτες, ψιθυρίζοντας ή φωνάζοντας μπροστά στο πρόσωπό τους για να τους τρομάξουν. Κάτι που βέβαια είναι «απαγορευτικό» την εποχή του κορωνοϊού.

Στην αρχή, οι ηθοποιοί δοκίμασαν να φορούν μάσκες βαμμένες με αίμα, ενώ οι κραυγές που ακούγονταν ήταν ηχογραφημένες. Όμως, ακόμη κι έτσι, είχαν πολλές ακυρώσεις. Έτσι ο Ιγουάνα- που παράτησε το πανεπιστήμιο για να γίνει παραγωγός σε «σπίτια του τρόμου»- σκέφτηκε τη μορφή του drive-in.

Ιαπωνία: Ένα drive-in «σπίτι του τρόμου»- Κραυγές σε αυτοκίνητα, χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού Facebook Twitter

Πλέον, οι ηθοποιοί- ζόμπι ή δολοφόνοι- περιτριγυρίζουν το αυτοκίνητο, ενώ μέσα στο όχημα παίζει το σάουντρακ και η αφήγηση της «παράστασης». «Μπορώ να πλησιάσω πάρα πολύ τους επισκέπτες, παρότι είναι πίσω από τα τζάμια. Έχει ενδιαφέρον να βλέπω τις αντιδράσεις τους από τόσο κοντά, ενώ τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις», δήλωσε ο Κότα Χανεγκάγουα, ένας 28χρονος που υποδύεται τον αιμοσταγή δολοφόνο.

Ήδη, για τον επόμενο μήνα το «σπίτι του τρόμου», σε ένα γκαράζ στο Τόκιο, είναι sold out. Η Αγιάκα Ιμαΐντε, επικεφαλής της ομάδας των ηθοποιών, ελπίζει οι επισκέπτες να μπορέσουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν πλήρως την τρομακτική εμπειρία. «Απελευθερώστε όλους τους φόβους σας, αυτός είναι ο τρόπος να το απολαύσετε», λέει η 34χρονη.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ