Ένα παιδί με δυο μαμάδες και έναν μπαμπά: Μια αντισυμβατική, ευτυχισμένη οικογένεια

Ένα παιδί με δυο μαμάδες και έναν μπαμπά: Μια αντισυμβατική, ευτυχισμένη οικογένεια Facebook Twitter
0

Η Λέρα, η Κάτια και ο Μίσα είναι ομοφυλόφιλοι και κατάγονται από τη Ρωσία. Είναι οι τρεις γονείς της μικρής Γιούλια την οποία μεγαλώνουν στη Γερμανία, σε μια αντισυμβατική, αλλά χαρούμενη οικογένεια.

Η Deutsche Welle δημοσιεύει την ασυνήθιστη ιστορία ενός ομόφυλου ζευγαριού και ενός γκέι που προσφέρθηκε να γίνει ο μπαμπάς του παιδιού τους.

Το χρονικό

Οι τρεις τους γνωρίστηκαν στη Γερμανία. Η Λέρα και η Κάτια ζουν εδώ και 13 χρόνια ως ζευγάρι - παντρεμένο τα 11 από αυτά. Ο Μίσα, επίσης από τη Ρωσία, μετακόμισε στη Γερμανία πριν από δέκα χρόνια με το σύντροφό του Μαρκ. Η επιθυμία των δύο ήταν να κάνουν ένα παιδί και εναπόθεταν τις ελπίδες του σε νόμο που θα τους επέτρεπε την υιοθεσία.

Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα χώρισαν και εκείνη την περίοδο γνώρισε ο Μίσα τις δύο γυναίκες. Οι τρεις τους ταίριαξαν, όμως πολύ αργότερα διαπίστωσαν πως μοιράζονταν το ίδιο όνειρο, να γίνουν γονείς: «Για την επιθυμία μας για παιδί μιλήσαμε δύο χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή μας» θυμάται ο Μίσα.

«Γιατί θα πρέπει να αναζητήσετε δωρητή σπέρματος, τη στιγμή που υπάρχω; Το παιδί σας μπορεί να έχει δύο μητέρες και έναν πραγματικό πατέρα» πρότεινε διακριτικά ο Μίσα στο ομόφυλο ζευγάρι. Η απόφαση κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, παραδέχεται η Κάτια που είναι και η βιολογική μητέρας της Γιούλας.

«Χρειάστηκε ένας χρόνος. Συμβουλευτήκαμε διάφορους ειδικούς, γυναικολόγους και δικηγόρους. Η τεχνητή γονιμοποίηση πέτυχε την τρίτη φορά. Ήμασταν και οι τρεις τόσο χαρούμενοι» λέει.

«9 μήνες αργότερα έγινε το θαύμα. Έτρεξα στο νοσοκομείο, δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου, όταν αγκάλιασα για πρώτη φορά την κόρη μου, την Γιούλια» περιγράφει ο Μίσα.

Στο "οικογενειακό συμβούλιο" αποφασίστηκε να μπει το όνομα του πατέρα στη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Η μόνη επιθυμία των δύο γυναικών από τον Μίσα ήταν να αποποιηθεί του δικαιώματος στην γονεϊκότητα για να μπορέσει η Κάτια, γυναίκα της Λέρας, να υιοθετήσει τη μικρή Γιούλια. Και έτσι έγινε. «Πρώτον, έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας, και δεύτερον, συμφωνήσαμε, ότι μπορεί ο Μίσα να βλέπει την κόρη του όποτε ήθελε, να περνά χρόνο μαζί της και να συμμετέχει στο μεγάλωμά της» λέει η Λέρα.

Πέντε χρόνια μετά

Σήμερα η Γιούλια είναι πέντε χρόνων. Ζει με τις δυο μαμάδες της και βλέπει συχνά το μπαμπά της. Είναι έξυπνη και πολύ ανεπτυγμένη, μιλά δύο γλώσσες, γερμανικά και ρωσικά, περιβάλλεται από αγάπη και στοργή, όχι μόνο από τους γονείς, αλλά και τους παππούδες και γιαγιάδες. «Η σχέση μας είναι πολύ αρμονική. Η μητέρα της Γιούλιας μπορεί να πάει θέατρο ή σε συναυλία, κι εγώ να είμαι με την κόρη μου. Πηγαίνουμε και οι τρεις στην παιδική χαρά ή σε ζωολογικό σταθμό, το παιδί μεγαλώνει ευτυχισμένα και μας αγαπά το ίδιο και τους τρεις. Η μητέρα μου έκλαιγε από χαρά, όταν έμαθε ότι θα γινόμουν πατέρας. Γιατί μετά την ομολογία μου ότι είμαι ομοφυλόφιλος, ήταν λυπημένη επειδή δεν θα γινόμουν ποτέ πατέρας. Αλλά τώρα είναι ευτυχισμένη, περνά ώρες με την εγγονή της και μας επισκέπτεται» λέει ο Μίσα.

Οι παιδικές απορίες και ο κοινωνικός περίγυρος

Η Γιούλια έχει αρχίσει πλέον να καταλαβαίνει πως η δική της οικογένεια, με τους τρεις γονείς, διαφέρει από τις συμβατικές. Και παρότι στον παιδικό σταθμό και τη γειτονιά κανείς δεν απορεί πλέον για το ότι η Γιούλια έχει δύο μητέρες και έναν πατέρα, σε μια βόλτα σε ανύποπτο χρόνο η μικρή ρώτησε τη Λέρα, γιατί έχει δύο μητέρες. Και η Λέρα της απάντησε: «Η μαμά κι εγώ ονειρευόμασταν μια τόσο καταπληκτική κόρη και μετά ήρθες σε μας». Μετά από σύντομη διακοπή η Γιούλια ξαναρώτησε, γιατί έχει τόσες πολλές μητέρες, αλλά τόσο λίγους πατέρες. Οι δύο γυναίκες πρότειναν στη Γιούλια να ρωτούσε τον πατέρα της στην επόμενη συνάντηση. Ο Μίσα τώρα σπάει το κεφάλι του, τι να της απαντήσει. «Γενικά, παίρνω την κατάσταση ως δεδομένη. Για τη μικρή πιο σημαντικό είναι η αγάπη και η φροντίδα. Απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις, θα πάρει, όταν μεγαλώσει αρκετά» λέει ο Μίσα.

Αλλά κι ο Μίσα προσφάτως κλήθηκε να ορίσει αυτό που ο ίδιος ονομάζει οικογενειακή ευτυχία σε μια συνέντευξη για δουλειά: Όταν ρωτήθηκε για την οικογενειακή του κατάσταση, απάντησε πως ήταν ανύπαντρος πατέρας με μια κόρη που μεγαλώνει με δύο μητέρες. «Βρέθηκα κάπως σε δύσκολη θέση, αλλά διαπίστωσα ότι κανείς δεν έδειξε έκπληξη και όλοι ήσαν καλοπροαίρετοι απέναντί μου», λέει.

Όπως λέει ο ίδιος, συχνά αναλογίζεται πως έπρεπε να έρθει στη Γερμανία για να βρει οικογενειακή ευτυχία. «Στην πρώην πατρίδα μου, τη Ρωσία, θα ήταν αδύνατο. Και οι τρεις γονείς χαιρόμαστε που η κόρη μας ζει σε μια χώρα που τα δικαιώματα του καθενός προστατεύονται το ίδιο απέναντι στον νόμο».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ